0°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Blic.rs

Sećate se doktorke koja je RAZBESNELA celu Srbiju? Ovo je NASTAVAK PRIČE!

Nadležni Kliničkog centra Vojvodine podneli su prijavu Lekarskoj komori Srbije protiv specijaliste interne medicine dr Milene Šćekić zbog incidenta koji se dogodio 29. juna u liftu kada je na rasnoj osnovi vređala studentkinju iz Irske Š.O.

Snimak tog vređanja podigao je na noge srpsku javnost jer je, između ostalog, dr Šćekić studentkinji rekla da je ’’black krava’’.

- Povodom snimka objavlјenog na društvenim mrežama, u kojem je jedan od učesnika lekarka zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, Etički odbor Kliničkog centra Vojvodine je osudio njeno neprimereno ponašanje i dao mišlјenje da je narušen kodeks medicinske etike jer je lekar dužan da čuva ugled i dostojanstvo svoje profesije kako u profesionalnom tako i u privatnom životu. Postupajući u skladu sa mišlјenjem Etičkog odbora, ispunjavajući svoju zakonsku i etičku dužnost, Klinički centar Vojvodine je uputio Lekarskoj komori Srbije prijavu uz svu potrebnu dokumentaciju na dalјu nadležnost – rečeno je u Kliničkom centru Vojvodine.

PROČITAJTE OVO

OBRATITE PAŽNJU: Petina obolelih primeti ovaj simptom za koji grupa lekara traži da se uvrsti među zvanične!

MOŽDA JOŠ UVEK NIJE KASNO ZA LETOVANJE: 4 zemlje u koje građani Srbije mogu ići slobodno bez PCR testa!

VERNICI DANAS SLAVE SVETOG PROROKA JEZEKILJA: Činio je ČUDA posle VIZIJA, i video PROPAST ovog grada

Do danas nismo uspeli da dobijemo bilo kakav komentar povodom ovog incidenta iz Lekarske komore Srbije.

Podsetimo, incident se dogodio u liftu zgrade u kojoj žive dr Šćekić i studentkinja iz Irske. Dr Šćekić ju je zatekla u liftu i rekla joj da ga napusti zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: ’’You go out because corona is now. You go out! F**k you!’’

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

Dr Šćekić joj je tada rekla: ’’With you I have a problem because you are a black krava.’’ (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

Kada se snima pojavio u javnosti reagovala je i dr Milena Šćekić otvorenim pismom u kojem se izvinila za svoj postupak i poručila da je reagovala u afektu.

OVO MORATE ZNATI

KONSTITUISANA NARODNA SKUPŠTINA, POSLANICI POLOŽILI ZAKLETVU: Srbija dobila NOVI PARLAMENT!

NIŠKA KOVID BOLNICA: Preminuo MUŠKARAC koji je ŠTAKOM tukao MEDICINSKU SESTRU!

IZGUBILE ŽIVOT U SEKUNDI: Sletele sa puta, na licu mesta poginule dve sestre!

- Naime, kritični događaj je mene stavio u kontekst osobe koja mrzi ljude druge nacije ili boje kože, što nije tačno. Na nezakonito napravljenom snimku zabeležen je samo deo našeg celokupnog konflikta, i to onaj deo u kom sam ja u afektu izrekla neprimerene reči. Prethodne uvrede na moj račun od strane komšinice se nisu čule, jer nisu snimljene. Radilo se o internoj svađi dve osobe, a tom prilikom je i meni upućeno par uvreda koje su mi teško pale. Moguće je da sam tako izazvana izgovorila i neke neprimerene reči, bez razmišljanja – napisala je između ostalog u pismu dr Šćekić koje su preneli pojedini lokalni mediji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti