26°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: HappyBSC

Ana Brnabić: NEOZBILJNE su procene da imamo 5.000 UMRLIH od KORONE!

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na konferenciji za novinare pokazala izvesnu dozu optimizma. 

- Hoću da naglasim da iako imamo 295 nova slučaja, da je realnost ipak da nam se procenti dobro drže i polako smanjuju i da pritisak na naš zdravstveni sistem nastavlja da slabi i ja bih rekla, čini mi se da je sada već pritisak ozbiljnije slabiji nego što je bio do pre dve ili tri nedelje, i po broju pregleda i u odnosu na broj hospitalizovanih u poređenju sa brojem otpuštenih. Danas u poslednjih 24 sata imali smo 297 hospitalizovanih osoba, dok je otpušteno 390 osoba - rekla je Ana Brnabić.

Ona je rekla da se počelo sa obilaskom svih postojećih laboratorija koje se bave PCR dijagnostikom, 22 laboratorije širom Srbije. Ona je najavila i otvaranje devet novih laboratorija širom Srbije.

SAZNAJTE JOŠ

PRIPREMITE SE! Marić dočekuje prvog čoveka Amerike u Srbiji!

UHAPŠEN MANIJAK IZ NIŠA: Gurao telefon ženama ispod haljina pa slikao, one nisu znale!

TUČA NA ULICI: Pobegli iz kafića da ne bi platili račun, zaboravili telefon pa je NASTAO KARAMBOL!

NEKA MU JE VEČNA SLAVA: Pedeset godina je besplatno lečio siromašne, TUŽNO kakav je kraj DOČEKAO!!

MAJSTORI PROFITIRAJU: Cena rušenja zida u stanu 1.000 evra!

- Želimo da se još bolje pripremimo za eventualni zimski ili jesenji talas. Te lokacije nisu sve potvrđene. Jedna je u Beogradu, trebalo bi da bude u okviru GZZJZ, takođe u okviru Batuta i onda zavodi za javno zdravlje u Šapcu, Užicu, Zaječaru, Kruševcu, Vranju, Kragujevcu i još jedna laboratorija u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je rezultat plana koji smo usvojili kao Krizni štab za jesen i za zimu. U ponedeljak 10. avgusta će radna grupa uraditi analizu prikupljenih podataka - rekla je premijerka i osvrnula se na izjave dr Gorana Belojevića sa Medicinskog fakulteta u Beogradu "da je po njegovoj proceni u Srbiji 5.000 preminulih od korone, a zaraženo oko 128.000".

- Videla sam tu izjavu i ne znam, nisam sigurna šta da kažem. Mi ukupno imamo registrovanih 27.033 potvrđena slučaja. Meni je neverovatno da neko kaže da imamo 5.000 preminulih, zaista ne znam na osnovu koje računice. Ako neko procenjuje da imamo 128.000 potvrđenih slučaja, volela bih da vidim računicu za ceo svet - rekla je premijerka.

Kako je dodala ona ne može da se osvrće odokativnom brojanju pacijenata.

OVO MORATE ZNATI

Dr Predrag Kon: BOLESNO DETE NE SME DA SE POJAVI u ŠKOLI! (VIDEO)

Medicinska škola "Dva heroja" PRESTAJE DA BUDE KOVID BOLNICA!

DEFINITIVNO, JEDNO IME JE POSEBNO IZNENADILO! U Skupštini Srbije formirano je sedam poslaničkih grupa!

IMAJU RAZLOG: Grci neće u Hrvatsku!

- Odokativnom metodom nisam sigurna da možemo da odlučimo koliko je to. Volela bih da vidim kakvi su podaci uvaženog profesora za ceo svet i za neke druge zemlje. Nemam na osnovu bilo kog indikatora, nemam ideju kako je mogao čovek da dođe do tih cifri. Rekla sam nekoliko puta da su preminuli svi ljudi koji su bili kovid pozitivni, to nije ni blizu ovog broja. Mislim da je ovo neozbiljno. Takve spekulacije mogu da se naučno osporavaju ili ne, to nije moj posao, mislim da je ovo zaista neozbiljno - kazala je Ana Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar