14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VULIN: Sačuvali smo Srbiju od migrantske krize!

Od 2015. godine kada je migrantska kriza bila na svom vrhuncu, do danas, Srbija je pokazala da je najuspešnija kada je u pitanju rešavanje posledica ovog problema, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je obišao radove na renoviranju Prihvatnog centra u Obrenovcu, koje finansira Evropska unija.

- Zahvaljujući ljudima u Komesarijatu, volonterima, pripadnicima čitavog sistema - Vojsci Srbije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Aleksandru Vučiću i svima onima koji su dali ogroman dopinos da migrantska kriza ostavi najmanje moguće posledice u Srbiji, danas možemo da kažemo da smo najuspešnija zemlja kada je u pitanju borba sa posledicama migrantske krize - rekao je ministar odbrane, koji je predsednik Radne grupe za mešovite migracije.

OVO MORATE ZNATI

TO NISAM MORALA DA DOŽIVIM: Doktorka Katarina nikada neće zaboraviti ODLAGANJE TELA u limene sanduke i jednu UŽASNU noć

PATRIJARH IRINEJ OTKRIO: Milo je doveden u Patrijaršiju kao "budućnost srpskog naroda", TUGA ME OBUZIMA KADA VIDIM LJUDSKI PAD!

VESIĆ SE OGLASIO: Pogledajte ovaj istorijski dokument iz Zagreba na ćirilici pa pričajte o oduzimanju ulica! (FOTO)

Prema rečima Vulina, danas se u kolektivnim centrima u Srbiji nalazi 4.200 migranata i nijedan od njiih nije inficiran korona virusom i prihvatni centri za migrante, tokom najveće kovid krize, pa do danas, jedini su oblik kolektivnog stanovanja u čitavoj Evropi gde nije bilo ijednog zaraženog korisnika.

- Srbija je pokazala i pokazuje koliko je uspešna, organizovana i humana, ali i koliko vodi računa da naš svakodnevni način života ne bude ni na koji način poremećen. Svedoci smo da uspevamo da se nosimo sa posledicama migrantske krize i sve one zlonamerne laži o 400.000 migranata koji će se naseliti u Srbiji, o gradovima koji se prave, o nekakvim silnim povratnicima iz zapadne Evrope su glupa, besmislena i zlonamerna laž", rekao je Vulin.

Obilasku je prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić sa saradnicima, navodi se u saopštenju.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti