24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

Srbija nabavlja nove satelitske snimke za praćenje promena i smanjenje korupcije!

U okviru projekta "Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji" koji Vlada Srbije sprovodi uz podršku Svetske banke, Republički geodetski zavod (RGZ) je potpisao ugovor za nabavku novih satelitskih snimaka najboljeg kvaliteta trenutno dostupnih na tržištu.

Nabavkom satelitskih snimaka Srbija dobija najmoderniji informacioni sistem koji smanjuje korupciju i unapređuje transparentnost rada državnih institucija. Satelitski snimci biće dostupni i besplatni svim organima državne uprave, lokalne samouprave, privredi i građanima, saopšteno je danas iz RGZ.

OVO MORATE ZNATI

TO NISAM MORALA DA DOŽIVIM: Doktorka Katarina nikada neće zaboraviti ODLAGANJE TELA u limene sanduke i jednu UŽASNU noć

PATRIJARH IRINEJ OTKRIO: Milo je doveden u Patrijaršiju kao "budućnost srpskog naroda", TUGA ME OBUZIMA KADA VIDIM LJUDSKI PAD!

VESIĆ SE OGLASIO: Pogledajte ovaj istorijski dokument iz Zagreba na ćirilici pa pričajte o oduzimanju ulica! (FOTO)

Istaknuto je da je Srbija jedina zemlja u istočnoj Evropi koja je obezbedila satelitske snimke visokog kvaliteta iz dve epohe, što omogućava pouzdano praćenje promena na celoj teritoriji Republike. Zahvaljujući nabavci satelitskih snimaka moguće je upravljati rizicima, pa čak i rešavati sudske sporove.

Satelitski snimci pomažu državi i u oblasti ozakonjenja nelegalnih objekata što donosi, pre svega pravnu sigurnost vlasnicima imovine, a kada je reč o kupovini nepokretnosti građanima obezbeđuje garanciju i štiti ih od mogućih prevara.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti