18°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Srbija Danas

VELIKA ŠTETA NA ZAPADU SRBIJE ZBOG OLUJE: Jako nevreme ČUPALO STABLA, u Lučanima zemljišta POPLAVLJENA

Usled nevremena oko dvadesetak domaćinstava ostalo je bez električne energije, zbog kvara na elektromreži.

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom koje je noćas zahvatilo zapadnu Srbiju najveću štetu napravilo je u opštini Lučani gde je došlo do izlivanja reke Bjelice u njenom toku od Guče ka selu Turica. Potopljeno je na desetine hektara poljoprivrednog zemljišta.

- Jaka kiša padala je do dva sata posle ponoći i voda se izlila na imanja. Sve što je tu posađeno je uništeno, a najviše kukuruz koji je uskoro trebalo da pristigne na berbu. Voda koja se izlila na put, stigla je skroz do moje kuće - rekao je Tomo Kulović iz Guče.

SAZNAJTE JOŠ

UŽAS! Rodila dete pa ga BACILA: Na bebinom telu UJEDI i BUBE!

IGRE NERAVA: Najviši zvaničnici Hongkonga pod sankcijama SAD

DEFINITIVNO KRAJ?! Nataša OSTAVLJA Strahinju

URNEBESNO! Pogledajte kako učesnici Parova SPAVAJU, ko ne skida šminku, ko spava u ljubavi, a ko u NEMIRU (FOTO)

Za dva sata koliko je trajalo nevreme, palo je oko 65 litara kiše po metru kvadratnom. Osim na poljoprivrednom zemljištu, velika šteta pričenjena je i na putnoj infrastrukturi.

- Oštećen je veliki broj nekategorisanih putnih pravaca, kao i opštinski putevi prvog i drugog reda. Mehanizacija je na terenu i radi se na saniranju štete. Zbog velike količine padavina kišna kanalizacija nije mogala da primi toliku količinu vode, pa su poplavljnjeni podrumi u pojednim domaćinstvima - izjavio je Milija Milenković direktor "Dragačevo puteva".

Usled prestanka padavina voda se povukla u svoje korito i sada je situacija stabilna, ali Dragačevci strahuju od novih padavina. Jako nevreme sinoć je pogodilo i sela u okolini Čačka, u Viljuši i Katrzi potopljeno je poljoprivredno zemljište, a kiša koja je padala iščupala je stablo u centru grada i oštetila fasade. 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti