5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

DOBRE VESTI! Srbija dobija devet novih laboratorija za koronu!

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić izjavio je da je sedam timova u prethodna četiri dana obišlo laboratorije u Srbiji kako bi se videlo koje od njih mogu da budu osposobljene za testiranje na korona virus, a da se planira i otvaranje devet novih državnih laboratorija.

OVO MORATE ZNATI

DETALJNI PLAN! Ovako će od 1. septembra biti ORGANIZOVANA ŠKOLSKA GODINA!

Tramp napustio konferenciju zbog pucnjave kod Bele kuće!

SVE U PLAMENU! Napadnuta NAJVEĆA RUSKA BAZA U Siriji! (GALERIJA)

NE MOGU NI DA PRIVIRE: Ruski LOVAC ponovo PRESREO američki izviđački AVION iznad Crnog mora!

POČINJE KLINIČKO TESTIRANJE RUSKE VAKCINE! Predsednik najavio da će PRVI DA JE PRIMI!

Vekić, predsednik nedavno formirane Radne grupe koja radi na otvaranju novih laboratorija za testiranje na korona virus, rekao je  da je to telo imalo zadatak da vidi prostor, aparaturu, strukturu zaposlenih i da proceni koliko ljudi treba da završi dodatnu edukaciju.

- Sedam timova je u prethodna četiri dana obišlo laboratorije - navodi Vekić i najavljuje da će u narednih dan-dva biti sublimirani rezultati i podnet izveštaj Vladi.

On je istakao da postoje objekti i laboratorije koji imaju izuzetno dobre uslove, gde treba uraditi dobru edukaciju, a ima i onih koje kubure sa prostorom, dok u određenim laboratorijama treba da se obezbede nove pi-si-ar mašine i ekstraktori.

- Ići će se u pravcu osposobljavanja novih laboratorija i povećanja kapaciteta postojećih - istakao je Vekić i dodao da je u planu otvaranje devet novih državnih laboratorija - u Šapcu, Zaječaru, Užicu, Kruševcu i drugim gradovima.

SAZNAJTE JOŠ

ZA PREVENTIVU I USPEŠNU BORBU PROTIV KORONE! Ovo predlažu lekari i farmaceuti!

JOŠ 3 DANA ZA PLAĆANJE TREĆE RATE! Evo kolike su KAZNE ako kasnite sa POREZOM!

HAOS U LAŽNOJ DRŽAVI! Kurti se OGLASIO uznemiren: Moli za POMOĆ!

IZMENJEN SPISAK GRANICA: Ovde Srbi mogu bez PCR testa za Kovid 19!

Što se tiče uključivanja privatnih laboratorija, Vekić navodi da je više od 30 konkurisalo za serološka testiranja, a 27 je dobilo dozvolu za rad.

Govoreći o početku školske godine, Vekić je rekao da je njegov stav da škole treba što pre otvoriti.

On je naveo da je medicinski deo Radne grupe radio prethodnih dana intenzivno i predložio nekoliko mera koje će biti danas objavljene i koje određuju kako deca treba da se ponašaju, koja je distanca, u kojim vremenskim intervalima treba da se očiste kabineti, dezinfikuju zajedničke prostorije, stolice i stolovi.

- U učionicama će morati da se poštuje socijalna distanca, deca će nositi maske, uglavnom tek kad odgovaraju imaće priliku da skinu maske, dezinfikovaće se kompletan školski pribor, školske klupe, predmeti koji se nalaze u učionicama, toaleti će se dezinfikovati tokom školskog odmora - naveo je Vekić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti