16°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Blic.rs

USVOJENA UREDBA O PROGRAMU "MOJA PRVA PLATA": Za zapošljavanje mladih dve milijarde dinara

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „"Moja prva plata"“, za čiju će se realizaciji u 2020. i 2021. godini obezbediti sredstva u iznosu od dve milijarde dinara.

Ovim programom stvaraju se dodatne mogućnosti za osposobljavanje, sticanje prvog radnog iskustva i povećanje prilika za konkurentnije istupanje mladih na tržištu rada i njihovo zapošljavanje.

Država će za 10.000 mladih ljudi, koji su završili srednje škole i fakultete, pokrivati deo troškova njihove plate i time ih motivisati za pronalaženje prvog posla, a poslodavcima olakšati odluku da ih zaposle. Sredstva će biti prosleđena Nacionalnoj službi za zapošljavanje, koja sprovodi Program.

PROČITAJTE I OVO

Propao lažni zakon o tekovinama terorističke OVK!

NEDIMOVIĆ OTKRIO ŠTA MOGU DA URADE SRPSKI MLEKARI: Nije bilo ni kod Tita!

JEZIVI SNIMCI MESTA SAOBRAĆAJNE NESREĆE KOD OBRENOVCA: Kamion prevrnut, auto zgužvan... (VIDEO)

NE ODUSTAJE! Milo napravio SKANDAL uoči IZBORA!

Nove mere, koje su danas usvojene, rezultat su sastanka koji je održala premijerka Brnabić u Vladi Srbije sa privrednicima, predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem.

Vlada je donela i odluku da se Republici Liban uputi 100.000 evra novčane pomoći radi otklanjanja posledica nastalih nakon razorne eksplozije u luci Bejrut

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar