16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: alo

METEOROLOG ĐURIĆ: Danas najkritičniji dan, gradonosni oblaci se premeštaju!

Posle lepih dana, neočekivano stigle nepogode.

Jaka kiša, grmljavina, pa i grad koji su danas pogodili veći deo zapadne i centralne Srbije premešta se ka jugu i jugoistoku zemlje, kazao je meteorolog Đorđe Đurić.

Kako je objasnio, danas je bio najkritičniji dan, a razloga za brigu imaju još meštani delova Srbije u koje su se gradonosni oblaci premestili, a to su Zaječar, Knjaževac, Niš, Pirot, Leskovac, Vranje... Od sutra sledi stabilizacija vremena, a leto nam se definitivno vraća u ponedeljak.

Nepogode su, objašnjava Đurić, počele još jutros kada je bilo grmljavinskih oblaka i nestabilnog vremena pre svega u Kolubarskom okrugu.

SAZNAJTE JOŠ

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Dobre vesti iz dana u dan!

SVI UZNEMIRENI: Nečuvena scena na groblju u Pančevu!

HAOS KOD KOMŠIJA: Nevreme lomilo grane, potopljene ulice (FOTO)

HRVATE BAŠ NEĆE: Nakon što ih je Srbija i Austrija stevila na crvenu listu, imaju još PROBLEMA!

SREĆAN PUT, ŠAMPIONE: Maskirani Đoković poleteo za Ameriku! (FOTO)

- Već oko 12 sati snažna gradonosna oluja pogodila je Gornji Milanovac, a potom nas je iz Bosne i Hercegovine zahvatio novi gradonosni oblak koji se premeštao preko Podrinja i Kolubarskog okruga i potom zahvatio Šumadiju i Pomoravlje - kazao je Đurić.

Istovremeno se gradonosni sistem formirao u blizini Beograda, u njegovim zapadnim ili sremskim delovima, poput Surčina i Batajnice gde je bilo jakih pljuskova sa grmljavinom.

- Taj sistem se pomera ka jugu i jugoistoku Srbije, gde tokom dana treba očekivati još pljuskova sa grmljavinom, pa i gradom. Savet građanima je da izbegavaju boravak na otvorenom prostoru, jer postoji opasnost od grmljavine, grada i olujnog vetra - upozorava Đurić.

Sunčano je bilo samo u Bačkoj i na severu Banata.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti