16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

KON O STANJU U SRBIJI: Stabilnije, ali virus i te kako prisutan!

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv pandemije korona virusa dr Predrag Kon rekao je da se stanje u Srbiji stabilizovalo i dodao da je to rezultat mera.

Kon je naglasio da je situacija i dalje nesigurna, jer je virus itekako prisutan.

"Dakle, mere moramo poštovati ako želimo u nekom miru da docekamo pocetak školske godine", kazao je Kon.

Kon je komentarišući manji broj obolelih nego u prethodnom periodu rekao da na neki način možemo da se radujemo što se epidemija može kontrolisati.

"Ali, daleko je od toga da sebi smemo da dozvolimo da se opustimo i da pocnemo da se ponašamo kao da toga nema, kako smo jednom uradili", napomenuo je Kon.

SAZNAJTE JOŠ

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Dobre vesti iz dana u dan!

SVI UZNEMIRENI: Nečuvena scena na groblju u Pančevu!

HAOS KOD KOMŠIJA: Nevreme lomilo grane, potopljene ulice (FOTO)

HRVATE BAŠ NEĆE: Nakon što ih je Srbija i Austrija stevila na crvenu listu, imaju još PROBLEMA!

SREĆAN PUT, ŠAMPIONE: Maskirani Đoković poleteo za Ameriku! (FOTO)

On je rekao da, što se njega tiče, do početka školske godine ne bi trebalo ukidati mere koje su trenutno na snazi, uključujući i zabranu javnog okupljanja više od deset osoba, koja se kako je rekao, ne odnosi na javna kupališta.

"Pratićemo situaciju, ako dođe do nekog naglog poboljšanja onda može da se prica o tome, a ako ne dode ne treba ni da razgovaramo o tome", istakao je Kon.

Govoreci o predstojecoj jeseni Kon kaže da možemo ocekivati da se dogodi ono što se redovno dešava sa respiratornim infekcijama, a to je da se povecava njihovo prisustvo i dodao da nema mesta strahu.

"Ono što se dešava sada na južnoj hemisferi je da nema gripa tako mnogo, a tamo je zima sada. Ovo nošenje maski itekako sprecava prenos gripa", naveo je Kon.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti