15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

GAK: Više od 25 miliona evra na ime tužbi za preplaćene vrtiće

Do kraja sledeće godine Grad Beograd će, na ime tužbi za preplaćene vrtiće, roditeljima isplatiti još oko milijardu dinara, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je naveo da je do sada na račune roditelja, koji su u periodu od 2008. do 2013. godine vrtić plaćali duplo više od propisane cene, uplaćeno 3,157 milijardi dinara, odnosno više od 25 miliona evra.

Gak je rekao da će konačna cifra, kada se isplata završi, iznositi oko 35 miliona evra.

OVO MORATE ZNATI

PREDSEDNIK POKRETA ZA PROMENE POSLAO PISMO NATO: Đukanović hoće rat!

UŽAS! ZGRNULI MILIONE NA MRTVACIMA: Oštećeni i lekari

SVAKO NA SVOJ NAČIN: Pogledajte kako se ministri bore sa stresom

DANAS SLAVIMO MALU GOSPOJINU: Večeras pogledajte u nebo i OTKRIJTE OVO

IZ AMSS PORUČUJU: Povoljni uslovi za vožnju, oprez zbog radova

U poslednje tri godine, kako je rekao, za ove namene se iz gradske kase u proseku izdvajalo oko milion evra mesečno, a Grad će, istakao je, nastaviti da postupa po presudama i isplaćivaće obeštećenje roditeljima do poslednje tužbe.

- Time će se ispraviti jedna od, po mom mišljenju, najvećih sramota, jer se tadašnja gradska vlast drznula da roditeljima naplaćuje vrtiće skuplje od iznosa koji zakon nalaže - rekao je Gak  navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Gak je dodao da je Grad Beograd platio visoku cenu te neodgovornosti, ali da je najvažnije da svi roditelji budu obeštećeni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti