14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Novosti.rs

OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB: Evo šta je ODLUČENO povodom uvođenja vanrednog stanja 1. oktobra

Članovi Kriznog štaba Branislav Tiodorović i Darija Kisić Tepavčević odbacili su kao dezinformacije najave da bi prvog oktobra moglo da bude uvedeno vanredno stanje.

SAZNAJTE I OVO

PROMENE U VLADI SRBIJE: Neki se GURAJU, neki POVLAČE, a neki već imaju jasnu ALTERNATIVU

NOVIM SADOM SE ŠIRI MIRIS PALJEVINE: Građani uznemireni traže RAZLOG (VIDEO)

DANAS NOVAC LEŽE NA RAČUN: Proverite da li ste na spisku nadoknade

Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić izjavio je jutros kako poseduje "informaciju da se kao datum (uvođenja vanrednog stanja) pominje 1. oktobar", kao i da u prilog tome ide "to što su profesor Branislav Todorović pre sedam dana i dr Predrag Kon pre tri dana najavili moguće vanredno stanje".

Prof. dr Darija Kisić Tepavčević koja je angažovani član Kriznog štaba odbacila je mogućnost uvođenja vanrednog kriznog štaba prvog dana oktobra.

- Ništa o tome nisam čula to je dezinformacija - kratko je rekla dr Darija Kisić Tepavčević.

Na pitanje da li se razmatra skorije uvođenje vanrednog stanja i da li je kao mogući datum za to pominjan 1. oktobar, član kriznog štaba, prof. dr Branislav Todorović odgovorio je kratko u SMS poruci:

- To je ortodoksna glupost koju nije niko pominjao osim budala.

Član kriznog štaba prof. dr Predrag Kon je gostujući na televiziji “Pink” pre tri dana kazao da je realno očekivanje da će novih mera biti kada zahladni, pa možda i vanredno stanje.

Što po rečima dr. Panića ide u prilog informaciji koju on ima, a koja, kako tvrdi potiče iz pouzdanog izvora.

- To je informacija koju imam već deset dana. I ja sam tu informaciju smatrao netačnom dok prof. dr Tiorodorović i dr Kon nisu izašli sa pominjanjem mogućnosti uvođenja vanrednog stanja, a onda sam počeo da prihvatam da je ta informacija moguća, jer informacija dolazi sa mesta koje nije nebitno i koje bi trebalo da bude obavešteno - objašnjava Panić i dodaje:

- To je previše slučajnosti da bi ta informacija bila zanemarena.

Panić kaže kako zbog samog pominjanja mogućnosti uvođenja vanrednog stanja sumnja u to da se krije broj obolelih, krije šta kažu statistički modeli o prognozi, šta će se desiti sa epidemijom i to što zdravstveni radnici ne žele da idu dobrovoljno u kovid ustanove – tamo bi mogli da se legitimno šalju i iz drugih gradova samo ako je proglašeno vanredno stanje.

Epidemiolog prof. dr Zoran Radovanović rekao je danas da bi uvođenje vardnog stanja bili besmisleno, kao i da je to bilo nepotrebno i u martu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ...

LEPE VESTI: Bebica, čija je majka umrla na porođaju od korone, uskoro ide kući!

DANAS POČINJE JESEN: Dočekajmo je u 15:30!

ŠOK U "ĆIRILICI"! MILO JE BIO VEĆI SRBIN OD MILOŠEVIĆA! Nije samo odbio da svedoči u Hagu već i...

- Nikakvog opravdanja nema za uvođenjem vanrednog stanja. Nije u pitanju opstanak države. Još 19. marta je proglašena epidemija od većeg epidemiološkog značaja. To odgovara vanrednoj situaciji i dovoljno je za efikasnu protivepidemijsku borbu - rekao je Radovanović.

Vanredno stanje je u Srbiji uvedeno 15. marta i trajalo je do 6. maja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar