11°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

Pod nadzorom zbog korone 43.498 naših građana koji su se vratili sa letovanja, a evo koliko njih je SUMNJIVO NA VIRUS

Za nepunih 10 dana, tačnije smene u noći između nedelje i ponedeljka, 27. i 28. septembra, u Srbiju je ušlo i popunilo test samoprocene u okviru nadzora zbog korona virusa 43.498 naših građana.

Svi oni su se javili na portal www. e-zdravlje.gov.rs i popunili test samoprocene.

- Od tog broja, njih 54 odmah nakon prijave i popunjenog testa samoprocene upućeno je u kovid ambulante jer su suspektni na kovid 19 - saznaje "Telegraf" u Ministarstvu zdravlja.

Najviše dolazaka beleži se iz Crne Gore, zatim Bosne i Hercegovine, a zatim iz Hrvatske.

PROČITAJTE JOŠ...

UMRLA U ZATVORSKOJ ĆELIJI! "Radmila prijavila da joj je tek rođeni sin umro, šest meseci kasnije uhapšena pod sumnjom da je ONA UBILA"

DOLIJAO: Uhapšen osumnjičeni za krađu lekova iz apoteke

SKANDALOZNI SNIMAK IZ NOVOG SADA IZAZVAO REVOLT: Muškarac namerno uništava automobile ključem i sve snima! (VIDEO) SRBIJA

Štajnfeld uputila javnu poruku glumcima: "ZAŠTO ĆUTITE O SILOVANJIMA?! Zašto se takvo maltretiranje odobrava i ne kažnjava!"

Juče je, na primer, u Srbiju stiglo 3.128 građana, i to iz Crne Gore 828, iz BiH 1.684, a iz Hrvatske 326. Pre jedan dan je u Srbiju ušlo i popunilo test 4.477 osoba - iz Crne Gore - 1.772, iz BiH - 1.606, a iz Hrvatske 354.

A, dan pre je stiglo 3.647 građana, i to iz Crne Gore 1.438, iz BiH 1.194 a iz Hrvatke 542.

Nadzor nad našim građanima koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske, BiH i Albanije počeo je u petak, 18. septembra u 18 sati.

Svaki naš ili strani državljanin sa boravkom u Srbiji, koji ulazi u zemlju, dobija na graničnom prelazu obaveštenje da u roku od 24 sata treba da se prijavi zdravstvenim vlastima u Srbiji.

Prijava se radi elektronski, putem sajta www.e-zdravlje.gov.rs . Na ovom sajtu, naime, povratnici treba da urade test samoprocene na korona virus.

Rezultat testa je pokazatelj da li je potrebno da se jave u Kovid ambulantu, ili ne.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar