7°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

DOKTOR PELEMIŠ STRAHUJE DA NEĆE IMATI KO DA NAS LEČI: Pooštravaćemo mere ako se situacija pogorša

- Na satnom nivou razmatramo situaciju, ako dođe do većeg pogoršanja stanja, pooštravaćemo mere, druge nam nema - istakao je danas dr Mijomir Pelemiš, infektolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida.

Ovako, naglasio je nakon razgovora sa direktorima kovid bolnica, kojem je prisustvovao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, zdravrsteni sistem ne može da izdrži.

- Sve je veći broj hospitalizovanih, na infektivnim negama, sve veći broj umrlih. Taj broj se stalno povećava i sve više će se povećavati ako ne poštujemo mere koje tražimo, a to nije teško. Maska i maska stalno, mora da bude sastavni deo garderobe, svuda maska! - naglasio je dr Pelemiš.

To se, kaže, primenjuje u celom svetu.

PROČITAJTE I OVO

DOBRA VEST IZ CRNE GORE Vladika Joanikije negativan na korona virus

NAJVEĆI SKOK PREMINULIH Ovo je novi korona presek u Srbiji

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA Beograd i dalje prvi, u vrhu i Novi Sad

- Ne znam zašto je to kod nas teško da se nosi, pa čak i na otvorenom prostoru. Radite to, vidite kakva je situacija, neće imati ko da nas leči. Krizi štab će stalno razmatrati na satnom nivou situaicju, ako dođe do većeg pogoršanja pooštravaćemo mere, druge nam nema - istakao je.

Stevanović: Samo poštovanje mera može da nas spasi

Direktor Infektivne klinike KCS Goran Stevanović rekao je danas da za korona virus još uvek nema vakcine i leka, te da jedino preventivne mere mogu da spreče širenje bolesti.

- Mi smo sa Infektivne klinike noćas slali pacijente za Nišku banju, u Kragujevac… Nema dovoljno zdravstvenih radnika da opluže ovoliki broj bolesnika. Jedino možemo svi zajedno poštovanjem mera, držanjem distance da sprečimo dalju transmisiju bolesti – rekao je Stevanović.

On je naglasio i da možemo da dođemo i do toga da nemamo dovoljno kreveta i zdravstvenih radnika koji će da brinu o pacijentima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar