2°C

Beograd

Photo: promo

Izvor: happyBSC

ONLAJN SEMINAR RUSKOG SAVETA Karić: Srbija mora agresivnije da ide na tržište Rusije

Narodni poslanik Dragomir J. Karić učestvovao je na stručnom onlajn seminaru "Rusija i Srbija: perspektive za proširenje saradnje na savremenoj etapi", koji je organizovao Ruski savet za međunarodne poslove (RSMD).

Eminentni učesnici su u svojim izlaganjima obradili nekoliko važnih tema analizirajući trenutne odnose između Moskve i Beograda, kao i stanje rusko-srpske privredno-ekonomske saradnje s akcentom na menjanje ekonomskog konteksta tih odnosa. 

Značajno mesto dato je sagledavanju mogućnosti ali i prepreka u saradnji sa Rusijom iz vizure srpskih biznismena. U tom svetlu govornici su predočili i svoje viđenje pozicije ruskih kompanija u saradnji sa Srbijom.  

KORONA U SRBIJI

ČEKA SE ODLUKA ZA CELU SRBIJU: Pogledajte koliko je škola do sada PREŠLO NA ONLAJN NASTAVU

U KIKINDI DRAMATIČNO: Oboleli lekari, medicinske sestre! Premile tri osobe

KLINIKA ZA PLASTIČNU HIRURGIJU POSTAJE KOVID BOLNICA

PREMINUO BUBNJAR AMADEUS BENDA Bojan izgubio bitku sa koronom

- Trenutni obrt od tri milijarde između dve zemlje je zrno peska na morskom dnu. Ogromni su potencijali za saradnju. Rusija je velika zemlja, troma, kod njih ide sve polako. Zato mi moramo da budemo agresivniji, moramo da sledimo politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da iskoristimo, da tako grubo kažem, njegove odlične odnose sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Svaki će ministar, ubeđen sam, dati podršku bilo kom našem biznismenu za rad u Rusiji. I ne samo tamo. Mi moramo da zavrnemo rukave. Ne sme korona da bude nikakvo opravdanje za nekakav pad ekonomske saradnje između Rusije i Srbije. Naprotiv, možemo da uradimo mnogo, mnogo više - istakao je narodni poslanik Dragomir J. Karić, član skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, i član Parlamentarne grupe prijateljstva sa Rusijom u Narodnoj skupštini Srbije.

On je rekao da pre svega nedostaje kvalitetan marketinški pristup, kako u Srbiji od strane ruskih kompanija tako i u Rusiji od strane srpskih kompanija.

- Ako imamo samo jednog čoveka za čitavu Rusiju, odnosno Dejana Delića, direktora predstavništva PKS u Moskvi, to je kao da ga nemamo. On jeste veliki radnik i izuzetno je sposoban, ali Srbija treba u Rusiji da ima u svih 85 regiona po jednog predstavnika! Odmah će neko da pita: "A ko će da ih plati?". Platićemo ih mi, biznismeni, koji imamo interes. Još jednom ponavljam, Srbija mora agresivnije da krene na ogromno tržište Rusije - podvukao je Karić.

PROČITAJTE OBAVEZNO

SRBIJO POKAŽI HUMANOST! Još samo 10 dana i 420.000 evra ZA ŽIVOT MALE ANIKE (2)

LEGENDA PROGOVORIO! Vidić: Terzić je poslednja osoba kojoj bi se poverio

OSUĐEN MONSTRUM NA 40 GODINA ROBIJE: Očuha koji je nasmrt pretukao malu Lunu jer je PLAKALA ne priznaje krivicu

RODITELJI U PANICI: Bradati manijak u Žitorađu vreba decu pored škole

Na ovom značajnom stručnom onlajn seminaru učestvovali su Andrej Kortunov, generalni direktor RSMD, Andrej Logatkin, šef Odeljenja za međunarodnu saradnju PAO Rosseti, Aleksandar Bocan-Harčenko, ambasador Rusije u Srbiji, Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, Andrej Hripunov, trgovinski predstavnik Ruske Federacije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, nezavisni član upravnog odbora NIS i bivši ambasador Rusije u Beogradu, Mihailo Vesović, potpredsednik Privredne komore Srbije, Dejan Delić, direktor predstavništva PKS u Rusiji, Žarko Ilić, zamenik predsednika srpskog dela Poslovnog saveta, i Jekaterina Entina, viši naučni saradnik na Institutu za Evropu Ruske akademije nauka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar