3°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

Poslata inspekcija u privatni vrtić na Voždovcu zbog snimka koji kruži društvenim mrežama

Gradska prosvetna inspekcija po hitnom nalogu Sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka danas će obaviti vanrednu kontrolu privatnog vrtića "Zamak" iz kog navodno društvenim mrežama kruže snimci na kojima se može videti grubo ponašanje vaspitačice prema mališanima.

- Ukoliko se utvrdi da su objavljeni snimci autentični, i ustanova i vaspitačica iz tog vrtića će snositi posledice. Inspekcija će utvrditi činjenice i institucije dalje će obaviti svoj posao ali takav odnos prema deci je apsolutno neprimeren i nedozvoljen u bilo kom vrtiću, državnom ili privatnom - rekao je Gak.

On je dodao da je dao nalog da se hitno ispitaju navodi iz pojedinih medija, te da Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu i Prosvetna inspekcija Grada Beograda do sada nisu dobili nijednu predstavku roditelja niti zaposlenih u vezi sa načinom rada u ovom vrtiću.

PROČITAJTE JOŠ

EKSKLUZIVNO! Ana Brnabić na Happy TV: Do jutros vakcinisano 50.000 ljudi, pomažemo i Severnoj Makedoniji

ĐERLEK: Ispolitizovan i bespotreban stav o kovid pasošima

ANA BRNABIĆ NA HAPPY TV: Imamo milion vakcina, stručnjaci iz Torlaka putuju u Rusiju zbog "Sputnjik V"

DOKTORKA VESNA PORUČILA: Oni koji ne žele da se vakcinišu, u opasnosti su

Danas potpisivanje SPORAZUMA za početak aktivnosti DFC u Srbiji

- To ništa ne znači za sada, u daljim odlukama ćemo se voditi isključivo stavovima inspekcije nakon kontrole - poručio je Gak.

On je pozvao roditelje da prijavljuju ovakve slučajeve ukoliko imaju saznanja o njima i da ne čekaju sa reagovanjem.

- Kada dobijemo primedbe, mi odmah proveravamo navode, ne možemo da dozvolimo da ovakvi slučajevi prođu nekažnjeno, odakle god da dolaze snimci - zaključio je Gak.

Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima objavljen je snimak navodno iz privatnog vrtića na Voždovcu na kom se ne vidi jasno šta se tačno dešava, osim da vaspitačica grubo pomera mališane dok oni plaču. U jednom trenutku vidi se i jedno dete kako leži na podu dok ona sedi pored njega, ali iz ovog snimka se ništa ne može jasno utvrditi niti zaključiti, te se čeka da se vidi šta će Ispekcija utvrditi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar