17°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

PAŠALIĆ: Moraju se strogo kontrolisati svi koji rade sa decom

 Zaštitnik građana Zoran Pašalić kaže da svi koji organizuju aktivnosti sa decom moraju biti strogo kontrolisani i u stalnom fokusu javnosti.

On je za TV Prva naveo da se postavlja pitanje ko i da li je uopšte kontrolišan rad škola, kao što je škola glume koju je vodio Miroslav Mika Aleksić, koji je osumnjičen za silovanje.

"Mi smo (zaštitnik građana) krenuli sa inicijativom prema Ministarstvu prosvete da se utvrde koje su manjkavosti u postojećim zakonima i da se ispravi da svako ko radi sa decom ili maloletnicima mora biti u fokusu javnosti", rekao je ombudsman.

PROČITAJTE JOŠ

EKSKLUZIVNO! Ana Brnabić na Happy TV: Do jutros vakcinisano 50.000 ljudi, pomažemo i Severnoj Makedoniji

ĐERLEK: Ispolitizovan i bespotreban stav o kovid pasošima

ANA BRNABIĆ NA HAPPY TV: Imamo milion vakcina, stručnjaci iz Torlaka putuju u Rusiju zbog "Sputnjik V"

DOKTORKA VESNA PORUČILA: Oni koji ne žele da se vakcinišu, u opasnosti su

Danas potpisivanje SPORAZUMA za početak aktivnosti DFC u Srbiji

Navodi da je pitanje kako su takve škole tretirane i u poreskom sistemu.

"Suština je da sada ono što je senzacija i što će biti senzacija još neko vreme, neke druge vesti ne pokriju i da se onda ponovi kroz neko vreme. Mora se striktno kontrolisati onaj ko radi sa decom, bez obzira šta radi", rekao je on.

Ombudsman navodi da su u 2020. godini imali deset puta više obraćanja građana i da su se građani obično javljali zbog straha od gubitka posla, bolesti, straha da neće moći da prehrane porodicu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar