5°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Happy BSC

Miloš Vučević: ZLOČINE IZ JASENOVCA NE SMEMO ZABORAVITI!

- Slušajući priču deke Dušana Novakovića, shvatio sam zašto se kaže da je Jasenovac najskuplja srpska reč - napisao je na instagramu Miloš Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da je ovaj časni stari čovek od 83 godine je jedan od retkih živih logoraša preostalih iz tog pakla na zemlji.

PROČITAJTE JOŠ

PROVOKACIJA ZBOG KOJE GORI INSTRAGAM! Golišava Elena Kitić izbacila neverovatne slike! (FOTO)

NA KORAK DO NOVE TITULE: Zvezda zablistala u Senti! 3:1 protiv TSC-a!

NEODGOVORNU MINISTARKU BiH čeka tužba: Potcenila srpsku donaciju!

(UŽIVO) Lajčak: Dijalog NEOPHODAN! Srbija je mnogo toga uradila na putu ka EU!

Elez sleteo u Sarajevo! Svi detalji izručenja!

- Imao je samo tri godine kada su ga zveri u ljudskom obliku odvele u Jasenovac i tako ga zauvek obeležile kao jednog od onih iz armije mučenika čija je nevina krv tamo tekla tih jezivih godina Drugog svetskog rata. Priče iz njegovih usta su strašne, gotovo neshvatljive normalnom umu, a ja sam stalno razmišljao da moraju da odjeknu jače i da dopru što dalje, da istina o Jasenovcu ne sme više nikada da se prećutkuje, umanjuje ili zaboravi.

U poseti logorašu Dušanu Novakoviću

Naši mladi moraju biti posebno svesni te svete epopeje našeg naroda, jer samo tako će i oni smoći snage da oproste i tako potvrde pobedu jasenovačkih mučenika nad jasenovačkim monstrumima.

Hvala ti, deda Dušane, što si tu muku sačuvao od zaborava u knjizi "Između neba i zemlje", što si još sa nama, hvala ti što si danas našao snage u sebi da još jednom otvoriš dušu i sećanja i vratiš se na ono stradalo mesto odakle si ceo život bežao. Hvala ti, deda Dušane, imaš ti još toliko toga da ispričaš.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar