26°C

Beograd

IZNENAĐENJE? Ova destinacija je "broj jedan" za letovanje kod nas

Najtraženija destinacija za letovanje u predsezoni za građane Srbije i dalje je Grčka, dok je znatno manje interesovanja ove sezone za odmor u nekom od turskih letovališta, uprkos tome što su cene aranžmana značajno pale.

U predsezoni aranžmani su inače 50 odsto jeftiniji nego u jeku sezone i kreću se od oko 50 do 100 evra.

Direktor Jute (Nacionalne asocijacije turističkih agencija) Aleksandar Seničić rekao je da Grčka i u ovoj sezoni i dalje “vodi”, s obzirom da je godinama destinacija broj jedan što se intersovanja naših građana tiče.

Predsezona, kako kaže, za sada protiče dobro i nema problema niti žalbi turista.

"Ne očekujemo veće probleme, Juta je ove godine izašla prvi put sa garancijom putovanja za agencije, obavićemo i monitoring, a dostupni smo putnicima za svaku pomoć ukoliko zatreba”, kaže Seničić.

Turska, kako kaže, ove godine beleži najveći pad interesovanja građana za letovanje.

Ali bez obzira na to i dalje postoje organizovani polasci i za sve one koji su rezervisali smeštaj, sve ostaje isto”, kaže Seničić.

On je dodao da je Turska ove godine značajno jeftinija nego ranije i da su aranžmani za neka od mesta jeftiniji nego prošle sezone i do 50 odsto.

Za Tursku je kako kaže, smanjeno intersovanje grdajana svuda u Evropi, a i šire u svetu.

Interesovanje je ipak zbog poznatih dešavanja u proteklom periodu opalo značajno uprkos tome što nas kolege iz Turske uveravaju da se u letovalištima redovno preduzimaju sve mere u cilju bezbednosti posetilaca”, kaže Seničić i dodaje da je osim za odmor u Turskoj, manje interesenata i za Egipat i Tunis.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar