Izvor:
20.08.2018 u 13:24
0

Veliki odziv akciji davanja krvi na Zvezdinom stadionu!

Više od 330 građana učestvovalo je i dalo krv u akciji Instituta za transfuziju krvi i Sportskog društva Crvena zvezda na stadionu "Rajko Mitić".

Dva sata pre kraja dvodnevne akcije (danas do 15 sati) odazvalo se oko 400 građana, s tim što nisu svi mogli da daju krv, otkrila je Tanjugu portparol Instituta Gordana Antuljeskov.

"Prošle godine bio je rekordan broj građana koji su se odazvali u sedam decenija trajanja Istituta. Nismo očekivali da se to ponovi, ali je i sada napravljen značajan broj", rekla je Antuljeskov Tanjugu na stadionu "Rajko Mitić".

Ona je dodala da priželjkuje još oko 70 jedinica krvi do kraja akcije na najvećem srpskom stadionu.

"Ovo je 14. akcija i pošto je, kao i prošle godine, veliki odziv sada organizujemo u dva dana. Sportsko društvo Crvena zvezda godinama nam izlazi u susret u periodu kada nam je najpotrebnije, u letnjim mesecima, i takva situacija nije samo kod nas, već i u Evropi".

Kako je naglasila, tokom sezone godišnjih odmora neophodne su rezerve krvi za redovan rad, vanredne situacije i hitne slučajeve poput transplatacije.

"Čitava medicina se bazira na transfuziji krvi. Procedura i oblik lečenja su nezamislivi bez toga i zato je važno da imamo kontinuiran priliv tokom leta kada je teško organizovati akcije", zaključila je Antuljeskov.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter