Izvor:
03.09.2018 u 09:10
0

POČETAK ŠKOLSKE GODINE: Brnabić i Mirović obišli rekonstruisanu školu u Adi!

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović su povodom početka nove školske godine, obišli obnovljenu Osnovnu školu "Čeh Karolj" u Adi, koja je u potpunosti rekonstruisana zajedničkim sredstvima republičke i pokrajinske vlade.

– Kada smo zajedno mnogo smo jači i to je vidljivo konkretno i na ovom projektu, na kom smo radili sa Vladom Srbije, Ministarstvom prosvete i Kancelarijom za javna ulaganja – rekao je Mirović, poželevši svim đacima uspešan početak školske godine.

On je dodao da Pokrajinska vlada radi na rekonstrukciji škola širom AP Vojvodine, ali i na brojnim drugim projektima koji imaju za cilj jačanje obrazovanja u svim njegovim segmentima, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

– Ovo je slika mnogo boljeg stanja u prosveti u odnosu na ono koje je bilo pre pet ili 10 godina – ocenio je Mirović, te istakao uverenje da će najavljeno povećanje zarada u prosveti dodatno ojačati ovu oblast.

Tokom letnjeg raspusta završili smo rekonstrukciju 18 škola širom Srbije, a ova škola u Adi je jedna od njih, u čiju je rekonstrukciju uloženo 82 miliona dinara, izjavila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

– Ova škola je prvi put rekonstruisana nakon više od 100 godina i ovo je veoma važan dan, jer je obrazovanje jedno od najvećih prioriteta Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade – poručila je predsednica Vlade Srbije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je ovom prilikom da će ova školska godina biti reformska, jer će obogatiti i unaprediti ukupan proces obrazovanja.

– Posebno sam zahvalan što smo danas u Adi, i što odavde počinje nova školska godina, ovo je veoma snažna poruka kako roditeljima i deci tako i široj javnosti – izjavio je predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter