Izvor:
28.08.2016 u 20:24
0

SRBIN IZ GRAČANICE OČEVIDAC ALBANSKOG DIVLJANJA: Srbe nazivaju svinjama, prete novom ,,žutom kućom”!

Srbin iz Gračanice Filip Stefanović koji je danas bio očevidac dešavanja u selu Mušutište kada su Srbi sprečeni da obiđu svoja ognjišta i porušenu crkvu na Veliku Gospojinu kaže da ga "ludilo Albanaca podseća na ono iz 99 godine" i savetovao Srbima koji su krenuli da se vrate.

– Odlično govorim albanski, pa mi nije problem da se slobodno krecem među njima. Svi su naelektrisani i spremni da se obračunavaju sa policijom – rekao je Stefanović koji se nalazio sa druge strane sela, suprotno od kolone sa autobusima.

On je rekao da su neki od njih poneli i motike, vile i ostale poljoprivredne rekvizite, dok su skoro svi naoružani kamenicama.

– Pojedini uzvikuju da će pre poginuti nego dozvoliti ''škijama'' (pogrdan izraz za Srbe) da kroče opet na Kosovo, prete ubijanjem, spominju Žutu kucu…. užasno je. Koliko god mi teško bilo da to kažem, savetujem našim ljudima da se vrate, jer dolazak u Mušutište može zaista da ih košta glave – rekao je Stefanovic za "Blic".

– Proklete škije ubićemo vas", "spalicemo vas zajedno sa vašim crkvama", "nije vam mesto ovde", "UCK ce vas sve poslati u Ribe" (selo u kom se nalazila zloglasna Žuta kuca), samo su neke od parola i komentara koji se mogu cuti u pomahnitaloj rulji – tvrdi Stefanovic za "Blic".

Tri autobusa sa oko 150 raseljenih Srba iz Mušutišta kod Suve Reke, nakon više od četiri sata čekanja, vratili su se nazad pošto zbog protesta Albanaca nisu uspeli da obiđu razrušenu crkvu Bogorodice Odigitrije i svoja imanja.

Autobusi sa Srbima oko 12 sati u pratnji kososvke policije vratili su se iz Suve Reke i zaputili se prema manastiru Zočište, kod Orahovca gde će preseći slavski kolač.

Na kraju je procenjeno da nisu stvoreni bezbednosni uslovi da Srbi dođu do porušenog manastira gde su jutros trebali da prisustvuju liturgiji.

Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter