Izvor:
18.09.2018 u 14:53
0

Trivan sa ambasadorom Kube Gustavom Tristom del Todom o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Kube u Beogradu Gustavom Tristom del Todom o mogućnostima saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

U srdačnom razgovoru je konstantovano da tradicionalno dobri prijateljski odnosi dve zemlje predstavljaju dobru osnovu za saradnju u oblasti zaštite životne sredine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar Trivan je istakao da je Republika Kuba, nama važna prijateljska zemlja, sa kojom možemo razviti saradnju u zaštiti životne sredine jer je ta oblast od prioritetnog značaja obema zemljama, posebno kada je reč o biodiverzitetu.

"Srbija pripada jednom od najznačajnijih centara biodiverziteta u Evropi i važno nam je da očuvamo i održivo koristimo biološku raznovrsnost koja je od nacionalnog značaja kao i da povećamo površinu i broj zaštićenih područja. Razmena naučnih i stručnih ekoloških znanja može biti dragocena u saradnji dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine i prirode", rekao je Trivan.

Ambasador Gustav Tristo del Todo je ukazao da je Kuba iskreni prijatelj Srbije i da se dobri bilateralni odnosi i potencijali dve zemlje mogu proširiti na saradnju u oblasti zaštite životne sredine za koju je Kuba veoma zainteresovana. Ambasador je uputio poziv ministru Trivanu da poseti Kubu.

Tokom susreta je dogovoreno da se u međusobnoj korespodenciji nadležnih državnih organa i ministarstava pripreme i ugovore okviri saradnje ministarstava zaštite životne sredine Srbije i Kube, memorandum o saradnji dva ministarstva i konkretan plan razmene stručnjaka i studenata koji se bave životnom sredinom.

Ovom prilikom je izražena zahvalnost kubanskoj strani na njihovoj kontinuiranoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter