Izvor:
03.11.2018 u 16:19
0

SKANDAL U ŠKOLI U VRBASU: Učiteljica snimala autističnu devojčicu dok je kolega držao! Hteli da dokažu da nije za nastavu?!

Učiteljica u OŠ "Branko Radičević" u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, snimala je autističnu devojcicu, učenicu četvrtog razreda, kako bi dokazala da dete nije za inkluzivnu nastavu i da je treba iskljuciti iz škole, pišu "Večernje novosti".

Kako navodi list, direktor Vladimir Kaljević je protiv učiteljice podneo krivičnu prijavu, a Humanitarno kulturno društvo "Multiart" iz Vrbasa, koje brine o deci s posebnim potrebama, zahteva da bude sankcionisan i drugi prosvetni radnik, jer je držao devojcicu dok ju je učiteljica snimala.

Direktor škole objašava da je majka devojčice, za koju ističe da je vrlo odgovoran roditelj, javila personalnom asistentu da će kasniti dvadesetak minuta u dolasku po dete.

Međutim, devojčica, koja je navikla da majka dolazi odmah po završetku časova, briznula je u plač i burno reagovala, a učiteljica, koja nije njen odeljenski starešina, uzela je telefon i počela da je snima.

Devojcicu je to dodatno uznemirilo, a sve vreme ju je držao njen učitelj, koji je uplakano dete preuzeo od personalnog asistenta.

Učiteljica, koja je snimala dete, doskorašnji je direktor OŠ "Branko Radičević", a učitelj pređašnji.

Direktor navodi da je to nedopustivo i da je pripremljen i disciplinski postupak, čije ce aktiviranje zavisiti od reakcije javnog tužioca, kojem je podneta prijava protiv učiteljice.

Navodi i da je devojčica premeštena u drugo odeljenje.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter