Izvor:
08.09.2016 u 17:19
0

14 HILJADA CIGARETA ZA LIČNE POTREBE: Vraćala se sa letovanja i švercovala cigarete?

U autobusu koji je vraćao turiste sa letovanja u Grčkoj pronađeno je 14.000 neprijavljenih cigareta, a kao vlasnica se javila 39-godišnja putnica, koja je navela da je cigarete kupila za lične potrebe, saopšteno je iz Uprave carine.

Kako se precizira, carinici su noćas neprijavljene cigarete pronašli u autobusu i to pola sata iza ponoći, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo.

Detaljnim pregledom autobusa beogradskih registarskih oznaka koji je prevozio putnike iz Grčke ka Beogradu, utvrđeno je da se u prtljagu putnika krije veća količina neprijavljenih cigareta raznih robnih marki, i to, 120 kutija cigareta „Marlboro“, 50 kutija „Davidoff“, 30 kutija „Karelia“ i 500 kutija „Leader''''.

Iako su na početku kontrole svi putnici rekli da sa sobom nose samo lične stvari, nakon što su u koferima pronađene krijumčarene cigarete, kao vlasnica se javila 39-godišnja putnica.

Ona je carinicima rekla da je 70 boksova cigareta kupila za svoje lične potrebe i da nije znala da unos tolike količine cigareta nije dozvoljen, pa to zato nije ni prijavila carinskom službeniku.

Iz uprave podsećaju putnike da deo ličnog prtljaga može biti jedan boks cigareta, ili 50 cigara ili 100 cigarilosa, ili 250 grama duvana ili kombinacija svih ovih proizvoda u količini od ukupno 250 grama.

Tanjug
Foto: MUP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter