Izvor:
05.11.2018 u 16:07
0

VULIN NA ZVORNIČKOM JEZERU: Ministar obišao pripadnike Specijalnih brigada i Rečne flotile u pripremama za predstojeću vežbu „Vek pobednika 1918-2018“!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-majora Ilije Todorova, obišao je pripadnike Specijalne brigade i Rečne flotile koji se na Zvorničkom jezeru pripremaju za predstojeću vežbu "Vek pobednika 1918-2018".

Pripadnici Specijalne brigade i Rečne flotile su u rejonu Zvorničkog jezera prikazali diverzantski napad na elemente brobenog rasporeda neprijatelja.

Ministar Vulin je, nakon prikaza koji je ocenio ocenom "vrlo dobro", istakao da je "Vek pobednika" sigurno jedna od najzahtevnijih vežbi koju je Vojska Srbije ikada radila, dodajući da je čak i za vreme JNA teško naći primere tako velikih i složenih operacija koje izvodi jedna vojska.

– Ovde smo mogli da se uverimo u spremnost Specijalne brigade, kao i način na koji se rešavaju najsloženije pretnje i svuda gde se u ovom trenutku vežba, a vežba se na još devet različitih lokacija. Sve pripreme za taj najvažniji dan, za 10. novembar, idu po planu, tehnika je ispravna, ljudi su spremni, moral je na najvišem nivou. Ova vežba je pokazatelj da je Vojska Srbije u stanju da na svakom delu svoje teritorije obezbedi poštvanje zakona, obezbedi mir, stabilnost, sačuva naš teritorijalni integritet, i ne samo na našem prostoru – naglasio je ministar Vulin dodajući da je ovako snažna i organizovana Vojska Srbije garant da će čitav region biti miran i stabilan i da smo u stanju da odgovorimo baš na svaku pretnju.

Prema njegovim rečima moglo bi se videti da su pripadnici Vojske Srbije dobro obučeni, spremni za sve, a ono čime smo posebno zadovoljni, dodao je ministar Vulin, da se sve ovo radi u miru, a u miru živimo zahvaljujući politici državnog rukovodstva koja na prvom mestu vodi računa da je mir i stabilnost naša najviša vrednost.

U ime Komande Kopnene vojske, general Simović je zahvalio predsedniku opštine Mali Zvornik Zoranu Jevtiću i svim građanima na gostoprimstvu.

-Specijalna brigada je deo Kopnene vojske Vojske Srbije i ta jedinica je namenjena da štiti i brani državu Srbiju i obezbedi mir svim građanima Srbije bez obzira na nacionalnu, versku i političku pripadnost- naglasio je general Simović.

Komadant Specijalne brigade brigadni general Miroslav Talijan izrazio je posebnu zahvalnost državnom i vojnom rukovodstvu što je ukazala čast Specijalnoj brigadi, da u okviru vežbe i obeležavanja tako važnog jubileja, prikaže na Zvorničkom jezeru osposobljenost za rešavanje najsloženijih diverzantskih zadataka.

– Ovde smo prikazali vrhunsku taktičku osposobljenost, vatrenu osposobljenost i efikasnost i efekte dejstava izviđačko-diverzantskih grupa – naglasio je general Talijan.

Predsednik Opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić istakao je da je velika čast što su stanovnici tog kraja bili u prilici da vide deo kapaciteta Vojska Srbije.

Specifičnost vežbe "Vek pobednika 1918-2018", koja će biti održana od 8. do 11. novembra u čast obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata, ogleda se i u tome što će se jednovremeno, na svih 10 lokacija istovremeno izvoditi planske, vežbovne i borbene aktivnosti.

Oko 8.000 pripadnika Vojske Srbije na oko 600 borbenih sistema i 24 vazduhoplova pokazaće kakvim sve znanjima i veštinama vladaju srpske starešine i vojnici.

Izvor: Tanjug
Foto: Happytv.rs/ Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter