Izvor:
06.11.2018 u 17:27
0

POZIV VOJNOG KOMITETA MAKEDONIJI: Da li će naš komšija ući u NATO!

Makedonija je ostvarila značajan napredak ka članstvu u NATO, taj status je "nadomak njenih ruku", ali je odluka u potpunosti na njoj, izjavio je danas zamenik šefa vojne komande NATO-a Stiven Šipro.

– Ovaj status je nadomak vaših ruku, ali odluka je u potpunosti na vašim građanima i vladi – rekao je Šipro na sastanku predstavnika svih 29 država članica Vojnog komiteta NATO i vojske Republike Makedonije.

Visoki vojni zvaničnici 29 članica Vojnog komiteta NATO, na čelu sa Šiproom, od danas borave u prvoj poseti Vojske Makedonije, izvestila je prethodno MIA uz ocenu da je reč istorijskoj, dvodnevnoj poseti.

Na poziv makedonske ministarke odbrane Radmile Šećerinske, zvaničnici Vojnog komiteta NATO biće informisani o postignućima, pripremljenosti i budućim planovima makedonske vojske u trenutku kada Makedonija teži da postane članica Severnoatlantske alijanse, navela je makedonska agencija.

Pukovnik Zoran Ilov, koji koordiniše aktivnostima, rekao je danas na brifingu za novinare da će ovaj "isključivo vojni" događaj biti zatvoren za javnost.

Nije planirano da predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ðorđe Ivanov organizuje prijem niti da učestvuje u ovom događaju.

Vojni komitet se smatra najvišim konsultativnim telom NATO.

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter