POZIV VOJNOG KOMITETA MAKEDONIJI: Da li će naš komšija ući u NATO!

 

Makedonija je ostvarila značajan napredak ka članstvu u NATO, taj status je "nadomak njenih ruku", ali je odluka u potpunosti na njoj, izjavio je danas zamenik šefa vojne komande NATO-a Stiven Šipro.

- Ovaj status je nadomak vaših ruku, ali odluka je u potpunosti na vašim građanima i vladi - rekao je Šipro na sastanku predstavnika svih 29 država članica Vojnog komiteta NATO i vojske Republike Makedonije.

Visoki vojni zvaničnici 29 članica Vojnog komiteta NATO, na čelu sa Šiproom, od danas borave u prvoj poseti Vojske Makedonije, izvestila je prethodno MIA uz ocenu da je reč istorijskoj, dvodnevnoj poseti.

Na poziv makedonske ministarke odbrane Radmile Šećerinske, zvaničnici Vojnog komiteta NATO biće informisani o postignućima, pripremljenosti i budućim planovima makedonske vojske u trenutku kada Makedonija teži da postane članica Severnoatlantske alijanse, navela je makedonska agencija.

Pukovnik Zoran Ilov, koji koordiniše aktivnostima, rekao je danas na brifingu za novinare da će ovaj "isključivo vojni" događaj biti zatvoren za javnost.

Nije planirano da predsednik i vrhovni komandant oružanih snaga Ðorđe Ivanov organizuje prijem niti da učestvuje u ovom događaju.

Vojni komitet se smatra najvišim konsultativnim telom NATO.

 

Izvor: Tanjug
Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Dnevnik
14:30 Posle ručka
16:30 Serija: Suze moje sestre
17:30 Telemaster
18:20 Kviz: Naslovna strana
18:55 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live