Izvor:
04.05.2016 u 23:50
0

GODIŠNJICA: Odata počast heroju pilotu poginulom u odbrani otadžbine (VIDEO)

U Valjevu je danas odata počast potpukovniku Milenku Pavloviću (1959-1999), pilotu Vojske Jugoslavije, koji je poginuo iznad Valjeva na današnji dan 1999. godine.

Major Milan Žunić iz Pavlovićeve letačke jedinice, na obeležavanju godišnjice njegove pogibije kod spomenika Pavloviću u čast u Valjevu, podsetio je da je njegov let bio poslednji tokom NATO agresije.

Taj let trajao je samo 12 minuta, ali je Milenko odleteo u legendu i svojim činom svrstao se u red besmrtnih srpskih junaka – rekao je major Žunić.

Kolege ističu da će ga zauvek pamtiti po izuzetnoj hrabrosti i čovečnosti. Pilot Milenko Pavlović je žrtvovao sebe da bi spasio život mlađeg kolege koji je ustvari trebalo da ide na taj pogubni let pre 17 godina.

Uz reči ''neće vi da ginete, ja ću'' preuzeo je let i odleteo u legendu. Nepunih dvadeset minuta nakon poletanja rekao je preko radija '' Imaju me '' i njegov avion je nestao sa radara iznad Valjeva.

Pavlović, koji je iza sebe ostavio suprugu Slavicu i sinove Srđana i Nemanju, nikada nije proglašen narodnim herojem, a posle smrti je odlikovan Ordenom za hrabrost i Zlatnom letačkom značkom.

Pogledajte dokumentarni film ''Let u smrt'' o našem pilotu heroju Milenku Pavloviću:

HappyTv.rs
Foto: Wikipedia/Milenko Pavlović

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter