Izvor:
14.09.2016 u 13:11
0

PROSVETARI NE PODRŽAVAJU IDEJU NOVOG MINISTRA: Roditelji NISU KOMPETENTNI da „ocenjuju“!

Predsednik Nacionalnog prosvetnog saveta Aleksandar Lipkovski izjavio je danas da ne podržava ideju da roditelji ocenjuju profesore, jer pre svega nisu kompetentni, ali da je s druge strane moguće naći modus kojim bi se mišljenje roditelja uzimalo u obzir. Lipkovski je novinarima, posle sednice Nacionalnog prosvetog saveta, rekao da bi u najkraćem mogao da kaže da to ne podržava.

To je najkraći mogući odgovor. Ako hoćete opširnije, onda se moraju znati i opširniji uslovi na koji način bi se tako neko ocenjivanje uvodilo – rekao je on.

Kad se bude znao predlog, onda će se znati i odgovor, a sada može da kaže da je načelno protiv toga, istakao je Lipkovski i ukazao da bi neko mogao nekog da ocenjuje, potrebno je da ima mnogo više iskustva, znanja iz struke i mnogo više uvida u stanje stvari.

On je dodao da roditelji uglavnom imaju preokupaciju koja se zove njihovo dete i da ne gledaju sistem u celini.

Prema tome, mislim da ne bi bilo dobro da roditelji ocenjuju, ali naravno moguće je naći neki modus u kojima bi se mišljenja roditelja uzimalo u obzir. Na kraju krajeva, školski odbori sadrže i tri člana koji su predstavnici roditelja – zaključio je Lipkovski.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter