Izvor:
16.09.2016 u 15:31
0

„ČUVAR REVOLUCIJE“ SE KRIJE U BEOGRADU? Pripadnik ISIS-a tajnim kanalom ušao u Srbiju!

Srpska policija već nekoliko dana intenzivno traga za Abdulom Basetom el Saroutom iz Sirije, istaknutom pripadniku ISIS-a, za kojeg se veruje da je ilegalnim kanalima sa migrantima ušao u našu zemlju i da se trenutno krije na teritoriji Beograda.

Sarout se smatra liderom sirijskih pobunjenika u svom rodnom gradu Homs, a mnogi ga opisuju i kao „ikonu sirijskog proleća”, pošto se radi o veoma popularnom Sirijcu koji je bio golman u nekadašnjoj fudbalskoj reprezentaciji ove zemlje. Upravo zbog toga su mu dali nadimak Čuvar Revolucije.

Niko još ne zna kako je ušao u našu zemlju i došao do Beograda. Prema podacima kojima raspolažemo, radi se o važnom članu terorističke organizacije ISIS. Ne zna se ni da li je naoružan, niti da li je u našoj zemlji po nekom specijalnom zadatku, ni da li mu je namera da nastavi dalje – objašnjava dobro obavešteni izvor „Alo!"

Abdul je inače bivši golman sirijske reprezentacije i kluba Karama, a na samom početku pobune u Siriji priključio se snagama opozicije. Bio je njihov istaknuti aktivista i upravljao je vojnim akcijama naoružanih snaga opozicije.

Međutim, priključio se ISIS-u nakon što je optužio opoziciju da je izdala sirijsku revoluciju. Zbog svoje popularnosti i borbe protiv režima u Siriji, o njemu su snimani i brojni filmovi. Jedan od njih je „Povratak u Homs”, dokumentarac iz 2013.

Niko od njegovih prijatelja ne zna gde se on nalazi jer, kako prenose arapski, ali i svetski mediji, s vremena na vreme se javi telefonom. Često se spekulisalo i da je mrtav, ali je to uvek demantovano nekom njegovom fotografijom ili video-porukom na internet kanalima. Poslednje informacije govore da je u Srbiji.

Izvor: Alo
Foto: screenshot ostalo/screenshot

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter