Izvor:
23.03.2019 u 15:07
0

SARADNJA SA VRTIĆEM IZ LJUBLJANE: Predškolska ustanova iz Arilja bila gost Gradske kuće slovenačke prestonice!

Predstavnici Predškolske ustanove iz Arilja, koja poslednjih nekoliko godina sarađuje sa vrtićem iz Ljubljane, bili su gosti Gradske kuće slovenačke prestonice gde ih je pozdravio gradonačelnik Zoran Janković.

Zaposleni u tim ustanovama zajedno rade na projektima iz oblasti vaspitno-obrazovnog rada, a kako kažu, na taj način zele da pokažu da su im bez obzira na razlike ciljevi isti i ostvarivi.

Direktorka PU Arilje Nada Pavlović je nakon prijema, održanog prošle nedelje, za Tanjug rekla da je saradnja sa kolegama iz Ljubljane uspostavljena pre četiri godine, a da je pre tri godine počela i saradnja stručnih radnika.

– Radili smo na zajedničkim projektima. Veliku podršku smo imali od Dragice Kraljić, direktorke ''Vrtec pod gradom'' iz Ljubljane sa kojim sarađujemo, a trenutno radimo na još jednom zajedničkom projektu – priručniku stručnih radova zaposlenih u našim ustanovama – rekla je Pavlović i pojasnila da je reč o radovima iz svih oblasti vaspitno-obrazovnog rada koji podrazumevaju aktivnosti koje se sprovode u grupama sa decom.

Na taj način, dodala je, žele da pokažu da su im ciljevi isti i ostvarivi, bez obzira na različitosti.

– Naša saradnja je podstrek i drugima da sarađuju i proširuju svoja znanja – rekla je Pavlović.

Direktorka "Vrtec pod gradom" iz Ljubljane Dragica Kraljić je istakla da su veoma srećni zbog saradnje sa PU Arilje koja, kako je rekla, ispunjava skoro sve standarde za vrtiće predviđene slovenačkim zakonom.

Navela je da je saradnja uspostavljena nakon njenog slučajnog susreta sa direktorkom PU Arilje i dodala da su zaposleni u toj ustanovi veoma topli i srdačni ljudi.

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković je rekao da je saradnja ove dve ustanove samo jedan od primera saradnje Srbije i Slovenije.

– Saradnja je obostrana i veoma mi je drago zbog toga – rekao je on i istakao da su vrata Gradske kuće prošle nedelje bila otvorena za predstavnike Srbije budući da je istog dana kada je ugostio ljude iz PU Arilje, imao sastanak i sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem, kao i sa predstavnicima beogradske Komunalne policije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter