Izvor:
28.09.2016 u 15:12
0

KOLUMNA MILOMIRA MARIĆA: Ovo je istina o pretnjama i pomirenju sa ŽELJKOM RAŽNATOVIĆEM ARKANOM!

piše: MILOMIR MARIĆ

Željko Ražnatović Arkan je simbol vremena čija je karakteristika bila da su se deca pojedinih visokih oficira “odmetnula” postajući mafijaške perjanice Jugoslavije i Srbije. Ražnatović je Arkan imao moralno-političku “podobnost” da postane kriminalac. U nekoliko evropskih zemalja osuđen ukupno na više od 25 godina zatvora, ali je iza rešetaka proveo tek nešto više od godinu dana.

Pričao je da posebno voli da operiše u skandinavskim zemljama i Holandiji, jer njihova policija manje bije kad hapsi. Mada su mnogi tvrdili suprotno. Arkan nikad nije priznao da je radio za službe bezbednosti. Govorio je: “Nikad nisam radio za Državnu bezbednost, nisam ubijao ni za kakav režim, ni za Tita, ni za bilo koji drugi. Ja sam bio svoj čovek od početka do kraja”

Željko Ražnatović Arkan najverovatnije je ubijen zbog priče o nagodbi s Haškim tribunalom da bude svedok saradnik. Možda i njegova likvidacija ima veze s tim. Verovatno su ga spremali da bude zaštićeni svedok. O tome niko ni do danas ne zna ništa. Te priče da je išamarao Marka Miloševića, da se prepirao s Radetom Markovićem… To su sve gluposti. Da neko ubije Arkana usred bela dana, bila je nemoguća misija. Osim ako su oni koji su ga i stvorili pustili da ga neko ubije ili sami organizovali to ubistvo.

Često sam pričao o svom odnosu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, pokojnim suprugom jedne od najpopularnijih pevačica sa naših prostora – Svetlane Cece Ražnatović. Mislim da se to i danas prepričava: koliko mi je pretio ubistvom, ali i kako smo se pomirili u Klubu književnika.

Kad je Arkan naišao sa Cecom, sedeli smo Tijanić, Hadži Antić i ja. Rekao sam: "Stigao je moj ubica, ali imam još tri meseca života!" Arkan je pitao: "Šta da radim?"

Nasmejao sam se i rekao da je najbolje da se pomirimo. Arkan je rekao da se nađemo sutra na istom mestu.

Došao sam, a u međuvremenu sam napamet naučio koga je ubio po Nemačkoj, Austriji, Amsterdamu. Sve u datum. On je tvrdio da nikad nije bio u Frankfurtu. A, Ceca, heroina tog miljea, ali i mangupčić, rekla mu je, onako, šmekerski:

Priznaj da si kriminalac. Ja sam se u tebe zaljubila jer sam gledala “Kuma” i volela sam Al Paćina. Ti si naš Al Paćino.

Mogu vam reći da je to bilo uzbudljivo i strašno, istovremeno. Jer, svi su prepričavali da je Arkan nameravo da ubije Vojislava Šešelja, pričalo se o njegovoj ulozi u devetomartovskim protestima, kao i zašto je postao vođa navijača Zvezde, popularnih Delija.

Još tada sam znao da je Arkan čovek o kojem će se snimati filmovi. Uskoro ću ja da završim jedan, u kojem će on biti – pozitivac.

HappyTv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter