Izvor:
29.09.2016 u 14:14
0

HRIŠĆANI DANAS SLAVE VELIKU SVETITELJKU: Evo šta muškarci moraju da urade na današnji dan!

Sveta Sevastijana je živela u vreme cara Domicijana, i bila je učenica svetog apostola Pavla Igemona Georgija.

Hrišćani danas obeležavaju sećanje na svetu mučenicu Sevastijanu, koja je uprkos brojnim mučenjima uspevala da ostane nepovređena!

Sveta Sevastijana je živela u vreme cara Domicijana, i bila je učenica svetog apostola Pavla Igemona Georgija.

Naređeno je da je zarobe, pa su je uhvatili u gradu Markijanopolju. Zarobili su je, tukli i mučili, zatim su je bacili u užarenu peć, ali je ona i uprkos tome ostala nepovređena.

Zatim su je odveli u trakijski grad Irakliju. Tamo su je obesili o drvo, pa je potom bacili u divljim zverim da je rastrgnu, ali je ona i tu svirepost preživela i ostala netaknuta.

Kada su mučetelji videli da je posredi čudo, i da Sevastijana odoleva svim nedaćama, odrubili su joj glavu, ali iz njene rane je umesto krvi poteklo mleko.

Prema narodnom verovanju, koje je naročito rasprostranjeno u Istočnoj Srbiji, na današnji dan muškarcima se nalaže da budu posebno blagi prema ženama, baš zbog sećanja na mučke napade koje je sveta mučenica Sevastijana doživela.

Oni, koji se ne ogluše o ovo verovanje cele godine će imati sreće u ljubavi.

Telegraf
Foto:: Twitter/SPSCS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter