Izvor:
29.09.2016 u 18:08
0

BEOGRAD: Odata počast srpskom heroju Milanu Tepiću

U Beogradu je danas uz vojne počasti i polaganje venaca odata pošta majoru JNA Milanu Tepicu, koji je pre 25 godina stradao tokom sukoba sa hrvatskim snagama kod Bjelovara, a ministar Aleksandar Vulin rekao je da je to ministarstvo podnelo inicijativu za podizanje spomenika.

Na spomen ploču majora Tepića vence su položili članovi porodice, predstavnici vojske, Ministarstva odbrane, kao i ministar za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja Vulin, koji je rekao da je ministarstvo pokrenulo inicijativu za podizanje spomenika majoru Tepiću, a da se sa gradom u toku dogovori u vezi sa izborom lokacije.

Vulin je rekao da su Milan Tepić i vojnik Stojadin Mirković, koji su poginuli pre 25 godina, primer da srpski narod kroz svoju istroiju uvek ima na koga da se osloni.

"Narod koji u sebi u svakom ratu iznedri ovakve ljude, narod je koji može da veruje da će mu budućnost uvek biti obeležena hrabrim i čestitim ljudima", rekao je Vulin.

On je naveo da Srbija nije izazivala ni tražila ratove na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina, ali da su ti sukobi, koji su razbili Jugoslaviju i na kraju završili bombardovanjem, pokazali da srpski narod ima ogromnu snagu i sposobnost da se održi.

"Srbija ne želi rat, Srbija ne traži ratove, Srbija nije zemlja ni narod koja ne zna šta je cena rata i zbog toga ceni mir, ali je Srbija spremna da se, vođena ovakvim herojima, izbori za svoju slobodu", rekao je Vulin i dodao da su dužnost i sloboda reči koje objašnjavaju srpski narod.

Pre 25 godina, na današnji dan, major Milan Tepić digao je u vazduh, sa 170 tona eksplozivnih sredstava, skladište borbenih sredstava "Barutana" u selu Bedenik, nedaleko od Bjelovara, kako bi sprečio da ga preuzmu pripadnici Zbora narodne garde. Stradali su i Tepić i devetnaestogodišnji vojnik Stojadin Mirković, koji, uprkos Tepićevoj naredbi, nije hteo da se preda, dok je hrvatska strana potvrdila gubitak 11 svojih vojnika.

Tanjug
Foto: Srbin.info

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter