Izvor:
18.04.2019 u 07:23
0

NOVI PAZAR: Pokrenuta akciju za obnovu Notr Dama i džamije Al-Aksa!

Grad Novi Pazar pokreće akciju prikupljanja sredstava za obnovu u vatrenoj stihiji oštećene katedrale Notr Dam u Parizu, kao i džamije Al-Aksa u Jerusalimu, u kojoj se desio manji požar.

Prema rečima člana Gradskog veća Novog Pazara Mirsada Jusufovića, Novi Pazar se odlučio na ovaj korak jer želi da ukaže na važnost poštovanja civilizacijskih vrednosti i značaj očuvanja kulturnog nasleđa koje pripada celokupnom čovečanstvu, a Al-Aksa i Notr Dam to svakako jesu.

Ovaj potez je pre svega simbolički jer smo svesni da ne možemo puno ali želimo da i na ovaj način pokažemo da je Novi Pazar kao multietnički grad privržen idejama solidarnosti, tolerancije i poštovanja različitosti među narodima bez obzira na to ko kojoj religiji pripadaju – rekao je Jusufović.

Gradska uprava Novi Pazar, kako je saopšteno, otvoriće žiro-račun na koji će građani moći da uplaćuju sredstva za obnovu Notr Dama i Al-Akse, a biće doneta i odluka o izdvajanju određene sume iz budžeta Grada.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter