Izvor:
18.04.2019 u 09:07
0

LUKAČ: Propisano uspostavljanje rezervnog sastava policije!

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je propisano da će policija rezervnog sastava imati ista ovlašćenja kao i redovna policija u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima.

Na taj način, kazao je, biće postignut maksimalni nivo sigurnosti lica i imovine, naročito u periodu kada se očekuje povećanje intenziteta migrantske krize.

Lukač je to rekao predstavljajući sinoć u parlamentu Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima se utvrđuju formalnopravni uslovi za uspostavljanje rezervnog sastava policije.

Pomerena je i starosna granica za zapošljavanje policijskih službenika s ciljem podmlađivanja kadra u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a stvoreni su i formalnopravni uslovi za uspostavljanje sistema zaštite informaciono-komunikacione strukture, kao i za elektronsku komunikaciju MUP-a sa građanima – rekao je Lukač sinoć u Narodnoj skupštini Republike Srpske, obrazlažući ovo zakonsko rešenje.

On je naglasio da je razlog za donošenje Narcta zakona o izmenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sadržan u potrebi za poboljšanjem određenih zakonskih rešenja, kao i radi ustanovljenja novih s ciljem preventivnog delovanja i celishodnije primene zakona.

Ukazala se potreba za jasnijim definisanjem pojedinih policijskih ovlašćenja, nadležnosti direktora, dodatnim angažovanjem posebnih jedinica, kao i povećanjem nivoa zaštite informaciono-komunikacionih struktura i uspostavljanjem sistema elektronskog poslovanja sa građanima – naveo je Lukač,

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter