Izvor:
15.05.2019 u 19:37
0

GENERAL MOJSILOVIĆ: KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu snagu na Kosovu i Metohiji!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je danas sa komandantom Komande združenih snaga NATO admiralom Džemsom Fogom u sedištu te komande u Napulju i tom prilikom istakao da Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji koja treba da bude garant mira i bezbednosti za srpsko stanovništvo u pokrajini.

Na radnom sastanku je bilo reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na prostoru Kosova i Metohije, aktivnostima Vojske Srbije u okviru Partnerstva za mir i saradnji sa Komandom združenih snaga iz Napulja, u čijoj odgovornosti su i međunarodne snage na Kosovu i Metohiji.

General Mojsilović je istakao da Kfor predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na KiM koja treba da bude garant mira i bezbednosti za srpsko stanovništvo na prostoru AP KiM kao i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa.

Tokom boravka u Napulju, načelnik Generalaštaba je posetio Informaciono čvorište NATO-a za strategijski pravac jug, a domaćini su mu prezentovali i najvažnije informacije o aktuelnim operacijama u odgovornosti Komande združenih snaga iz Napulja u regionu Balkana, Iraku i na južnom krilu NATO-a, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter