Izvor:
06.10.2016 u 03:04
0

AKO DO SADA NISTE ZNALI: Evo zašto na slikama za pasoš morate biti OZBILJNI!

Ovo je glavni razlog!

Svi novi pasoši u sebi sadrže čip u kojem su smeštene biometrijske informacije o vama koje su izvedene iz fotografije, a upravo to je glavni razlog zbog kojeg se na slici za ovaj dokument ne smete smejati ili nositi naočare.

Naime, ta fotografija se skenira i ključne karakteristike vašeg lica, kao što su udaljenost između nočiju, od vrha nosa do brade, koriste se za generisanje takozvane matematičke mape.

Sve što narušava ili skriva te mere – poput nošenja naočara za sunce ili, na primer, širok osmeh – smanjuje efikasnost korišćenog algoritma, nešto poput fotografije koja je van fokusa.

Kada dođete na aerodrom vi prolazite kroz e-kapiju (elektronsku kapiju), tada pogledate u kameru koja vam skenira lice. U tom trenutku računar odlučuje da li se matematička mapa generisana na Getviku, Hitrou ili nekom drugom aerodromu podudara sa onom u vašem biometrijskom pasošu.

Srbijadanas
Foto: passportindex.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter