22°C

Beograd

MIHAJLOVIĆ: Nema grada, ni države koja se ne menja na lepše i na bolje kada se grade putevi, a za autoputem u zapadnu Srbiju doći će fabrike i pogoni!

Nema grada, ni države koja se ne menja na lepše i na bolje kada se grade putevi, pogotovo autoputevi, a za autoputem u zapadnu Srbiju doći će fabrike i pogoni, poručila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zorana Mihajlović na početku gradnje deonice Preljina - Požega na Koridoru 11.

- Nema lepšeeg dana od današnjeg kada počinjemo važnu, gotovo najvažniju deonicu na Koridoru 11 - rekla je Mihajlović.

Ministarka je naglasila da je u prethodnih nekoliko godina otvoreno 300 kilometara autoputa u Srbiji.

Ukazala je da se značaj izgradnje autopteva odlično vidi i na primeru Koridora 10 - kako su se otvarale nove deonice, tako su se nizale i fabrike i pogoni.

- Tako će da bude i na Koridoru 11. Imaćemo i fabrike i pogoni, kako imamo autoputeve, a to će pomoći da ostanemo, da živimo u našoj Srbiji - poručila je Mihajlović.

Srpska ministarka je zahvalila Kini na tome što su prepoznali da je Srbiji važan Koridor 11, kao što je i Srbija prepoznala značaj inicijative "Pojas i put" i bila jedna od prvih u svetu koja je prihvatila taj globalni projekat.

- Neka nam je srećan početak radova, da izvođač radova izvede sve kako treba, a mi da budemo ponosni na svaki metar autoputa - poručila je Mihajlović.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović istakao je da je danas veliki dan za Moravički okrug, zapadnu i celu Srbiju.

- Svedoci smo šta smo sve do sada radili, a i dalje planiramo da nastavimo - od Čačka ka Požegi, da nastavimo brzo i ka Kotromanu, Ivanjici, Arilju, Boljarima…da već tokom leta krenemo i sa Moravskim koridorom, a nadam se tokom leta i vazdušnoj luci u Lađevcima - rekao je Todorović.

Da Čačak konačno, posle decenija čekanja sa, vladom i predsednikom, dosanja sve snove koje smo sanjali generacijama, rekao je Todorović.

Dodao je da je predsednik Vučić još kao premijer prepoznao značaj centralne i zapadne Srbije - Moravičkog, Zlatiborskog, Raškog, Šumadijskog.

- Nama ostaje da nastavimo da se razvijamo, da otvramo fabrike, da se povezujemo sa svetom, a da naša ''srpska Sveta gora'', sa 11 manastira bude nova turistička destinacija - rekao je Todorović i poželeo sreću u radovima i dobrodošlicu kineskim partnerima u Čačak i Srbiju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar