26°C

Beograd

MAROVIĆ U TEŠKOM STANJU: U Beogradu ga leči poslanik radikala!

Svetozar Marović, bivši predsednik državne zajednice Srbije i Crne Gore, teško je bolestan i trenutno se nalazi u Beogradu na lečenju.

Marović, koji je nedavno osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija s državnim zemljištem u Budvi, leči se na klinici "Ostrog" zbog problema sa srcem. Međutim, situaciju, kako kaže njegov lekar dr Milovan Bojić, koji je lečio Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, znatno otežava njegovo teško psihičko stanje.

- On je u Beogradu već dve nedelje i biće još narednih nekoliko dana. Leči se na klinici "Ostrog". Ima problema sa srcem, možda će biti neophodna i operacija. U bolnicu ide da primi terapiju, mada ceo dan leži tamo. Ipak, najbolje je da pozovete njegovog lekara dr Bojića - rekao je za naš list Marovićev prijatelj koji se javio na njegov telefon.

U razgovoru za Kurir Bojić, koji je i bio funkcioner JUL Mirjane Marković, a danas je poslanik na listi SRS, kaže da je Marović njegov pacijent već 25 godina.

- Marovićevo zdravstveno stanje je ozbiljno narušeno, a psihosomatska komponenta njegovih poremećaja otežava da se završi invazivno kardiološko lečenje, koje uključuje koronarografiju - rekao je dr Bojić, a na molbu da "prevede", objasnio je:

- On je ozbiljan kardiovaskularni bolesnik i njegovo stanje zahteva koronarografiju (snimanje krvnih sudova srca rendgenskim aparatom pomoću kontrasta, koji se ubrizgava u krvni sud. Tako se otkriva svako suženje krvnog suda, prim. aut.) i elektrofiziološko ispitivanje srčanih aritmija.

Međutim, njegovo izuzetno teško psihičko stanje pogoršava kliničku sliku i ometa sprovođenje neophodnog lečenja.Dr Bojić kaže da je Marović veoma nervozan, što dodatno pogoršava njegovo stanje.

- Njegova nervoza, odnosno njegova psihosomatizacija, izaziva dodatne poremećaje srčanog ritma, a mi ne možemo da ga smirimo i stabilizujemo. Nema veze što je on Svetozar Marović, on je pacijent. Svi smo mi psihosomatičari, ali stepen i intenzitet njegove psihosomatske komponente su takvi da dodatno pogoršavaju njegovo zdravstveno stanje i odlažu dalje kardiološko lečenje - poručio je lekar.

Afera porodice Marović teška milione

Viši sud u Podgorici usvojio je sredinom septembra 2016. i drugi sporazum o priznanju krivice, na osnovu kojeg će Svetozar Marović provesti u zatvoru ukupno tri godine zbog podstrekivanja u malverzacijama s prodajom državnog zemljišta i gradnjom u Budvi. Marović je dužan da plati i 50.000 evra u humanitarne svrhe, a preuzeo je i obavezu da državi vrati 1.100.000 evra. Zbog umešanosti u pomenutu aferu sin Svetozara Marovića Miloš osuđen je na kaznu zatvora od godinu dana, a njegov brat Dragan Marković na sedam meseci. Marovićev prijatelj kaže da bivši predsednik SCG nije u pritvoru jer još nije doneto rešenje o izdržavanju kazne.

Kurir
Foto: Twitter/cafemontenegro

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar