Izvor:
10.06.2019 u 07:52
0

EVROPSKA SMOTRA SRPSKOG FOLKLORA: ANIP „Oro“ iz Pariza odneo je pobedu ispred SDSC Štutgart i SKC „Stevan Mokranjac“ iz Beča!

ANIP "Oro“ iz Pariza pobedio je na 24. Evropskoj smotri spskog folklora koja je održana tokom vikenda u beogradskom Centru "Sava", a na kojoj su učestvovala kulturno-umetnička društva iz 12 zemalja .

ANIP "Oro“ iz Pariza odneo je pobedu ispred SDSC Štutgart i SKC "Stevan Mokranjac" iz Beča, saopštio je noćas posle ponoći stručni žiri.

Smotru u Centru "Sava“ otvorio je izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković, koji je ukazao na značaj očuvanja srpske kulture van matice.

– Ne mogu da vam poželim dobrodošlicu jer ste došli kući, ali vam želim da kući dolazite što češće i ostajete što duže i da svugde gde se u svetu pojavite pronesete slavu našeg opanka i šajkače – naglasio je Selaković.

Domaćin smotre u Beogradu bio je Srpski folklorni savez Švajcarske, čiji je predsednik Nenad Milenković poručio da se u Srbiju rado dolazi i dodao da folkloraši iz dijaspore vole miris Srbije i da dođu u svoju domovinu – kući.

Sledeća Evropska smotra srpskog folklora održaće se 30. i 31. maja u Parizu.

Izvor:Tanjug
Foto: Tanjug video/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter