Izvor:
10.06.2019 u 12:00
0

MIHAJLOVIĆ: Sa civilnim društvom zajedno u borbu protiv nasilja!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovore sa udruženjima i organizacijama civilnog društva za realizaciju projekata u oblasti socijalnog stanovanja, ukupne vrednosti od 10 miliona dinara.

Na konkursu je odobreno devet projekata koji se odnose na radove na objektima za stambeno zbrinjavanje žrtava porodičnog nasilja i dece kako bi bili poboljšani uslovi stanovanja u sigurnim kućama, svratištima i prihvatilištima.

Posle potpisivanja ugovora, Mihajlovićeva je novinarima rekla da je ovo treća godina kako Ministarstvo izdvaja novac za koji kaže da nije veliki već simboličan, ali ističe da predstavlja znak spremnosti na zajedničku brobu protiv nasilja nad ženama i decom.

Predstavnicima civilnog sektora poručila je da su oni za nju heroji i da nisu sami, kao što, dodaje, u Srbiji nisu same ni žena ni deca koji trpe bilo koji vid nasilja.

Borićemo se svaki dan protiv nasilja – poručila je Mihajlovićeva i navela da predstavnici civilnog sektora koji nastoje da poprave uslove boravka u sigurnim kućama i prihvatilištima imaju svaku vrstu njene podrške i pomoći.

Navela je da Vlada i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture grade puteve, mostove, obnavljaju i grade aerodrome, ulažu u vodni saobraćaj i sve to za građane i građanke ove zemlje, ali, kako je istakla, sve dok imamo i jednu ženu u Srbiji koja trpi bilo kakav vid nasilja i jedno dete o kome se ne brine ili koje takođe trpi neki vid nasilja, nismo uspeli u ovome što radimo.

Džaba nam svi ti putevi i aerodromi i pruge i sve što radimo, ako ne učinimo sve da smanjimo i suzbijemo nasilje iz naše zemlje i da učinimo sve da brinemo o našoj deci – poručila je ministarka.

Sve materijalno što pravimo, od puteva i pruga, nije dovoljno ako, istakla je, zaboravimo da mislimo na ljude oko nas i na empatiju.

Sve što radimo, radimo za ljude i ne smemo da dozvolimo da jedno jedino dete ili jedna jedina žena u ovoj zemlji pati. Kad uspemo da pređemo taj prag, onda verujem da idemo ka jednom uspešnom i modernom društvu – rekla je Mihajlovićeva.

Novac od ovogodišnjeg konkursa namenjen je za sedam sigurnih kuća, i to iz Niša, Leskovca, Vranjske banje, Sremske Kamenice, Sombora, Smedereva i Sremske Mitrovice, Prihvatilište za decu i omladinu iz Kragujevca i Svartište za decu iz Beograda.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter