Izvor:
10.06.2019 u 12:22
0

FAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA: Mesta za 210 studenata, široka mogućnosti zapošljavanja!

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini upisaće ove godine u prvu godinu osnovnih akademskih studija 210 studenata, 120 sa budžeta i 90 samofinasirajućih za koje je školarina 78.000 dinara i može se platiti u više rata, izjavila je prodekanka za nastavu i studentska pitanja Ilijana Čutura.

Na studijski program diplomirani učitelj, na kome studije traju četiri godine, ima mesta za 90 studenata, koliko i na programu vaspitač u predškolskim ustanovama, koji je takođe akreditovan kao četvorogodišnji studij sa stručnim nazivom diplomirani vaspitač, i na programu vaspitač u domovima 30 mesta.

Specifičnost naših studijskih programa je široka lepeza mogućnosti zapošljavanja – rekla je na konferenciji za medije Čutura.

Ona je objasnila da učiteljski studijski program ima "veoma populrana izborna predmetna područja u okviru kojih studenti mogu steći 90 kredita iz oblasti nastave engleskog i nemačkog jezika i informatike, što im omogućuje da ove predmete predaju u osnovnoj školi.

Dekanka fakulteta Violeta Jovanović podsetila je da u okviru projekta "Erasmus plus" veliki broj studenata ovog fakulteta studira po jedan semestar u Nemačkoj, Mađarskoj, Portugaliji i na Kipru.

Fakultet je ove godine organizovao besplatnu pripremnu nastavu za prijemni ispit, a proba će biti održana 15. juna, sadržaće sve segmente provere sposobnosti, kako bi studenti sa manje treme, ali i upoznati s načinom polaganja, izašli na pravi prijemni ispit.

Na ovom fakultetu na prijemnom ispitu polaže se pismeni ispit u formi testa – test osnovne pismenosti i test razumevanja pročitanog, provera muzičkih i fizičkih sposobnosti.

Prijava kandidata za prvi upisni rok na državnim fakltetima i Srbiji traje od 19. do 23. juna, a polaganje prijemnoog ispita je od 24. do 30.juna.

Objavljivanje konačne rang liste univerziteta "najkasnije" je 8. jula, a upis od 8. do 12. jula.

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini nastavio je tradiciju školovanja učitelja, dugu više od 100 godina, od prva Muške učiteljske škole osnovane 1898.godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter