Izvor:
11.06.2019 u 05:50
0

DVA PUTA DNEVNO: Akcija zaprašivanja komaraca u punom jeku!

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju kontinuirano svakodnevno, dva puta dnevno, rade na suzbijanju komaraca i građani će već naredne nedelje uveriti da je njihov broj znatno smanjen, izjavio je pomoćnik direktora zavoda Branislav Pešić.

Pešić je u ponedeljak rekao da se zaprašivanje obavlja sa zemlje i to sa 26 ekipa.

Efekat se odmah primećuje i već večeras žitelji Novog Beograda će moći da uživaju u prirodi, kazao je on.

Sinoć prskani i veliki gradski šumski kompleksi, poput Košutnjaka, Ade, Topčiderskog parka i šuma na Banjici, Zvezdari i Miljakovcu.

Prema rečima Pešića, ekipe Zavoda će danas suzbijati komarce u Zemunu i Surčinu.

Do subote ćemo opet izvrsiti akciju suzbijanja na teritoriji celog grada – rekao je on.

Prskanje komaraca se vrši na osnovu svakodnevnog monitoringa, naveo je Pešić i dodao da se kontrola vrši i posle obavljenog prskanja.

Pešić je podsetio da je zbog učestalih kiša bilo nemoguće krenuti u borbu sa komarcima ranije i naveo da je njihova sezona, zahvaljujući akcijama Zavoda, odložena sa aprila na jun.

Važno je, kako kaže, da se zna i da rečni komarci, koji nam sad prave problem, ne prenose virus Zapadnog Nila, ali je Zavod na oprezu i na vreme će reagovati ako se u procesu detekcije pojave prenosioci.

Pešić je naglasio da je najteža situacija u priobalju Save i Dunava.

Problem nam pravi Veliko ratno ostrvo koje je potopljeno, pa ekipe ne mogu da pristupe tom terenu. Imamo i kubike na levoj obalo Dunava pune vode i to su velika izvorišta koja nam prete – kaze Pešić.

Stevan Milev, član jedne od ekipa Zavoda, precizirao je da se zaprašivanje komaraca obavlja u prepodnevnim i večernjim časovima.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter