Izvor:
11.06.2019 u 11:50
0

MIHAJLOVIĆ SA DELEGACIJOM ALSTOMA: Razgovarali o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa!

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s delegacijom francuske kompanije "Alstom" o realizaciji projekta izgradnje beogradskog metroa.

Na sastanku je rečeno da će se u narednom periodu posebno razmatrati struktura finansiranja projekta, s obzirom na aktuelni plan da se prvo krene u gradnju prve i druge linije metroa, a ne i treće, kako je pominjano u javnosti.

Predstavnici "Alstoma" su istakli da je za projekat poput "Beogradskog metroa" važno da se odredi način na koji će svaki od učesnika, u skladu sa znanjem i tehnologijom kojom raspolaže, učestvovati u projektu i doprineti njegovoj uspešnoj realizaciji.

Mihajlovićeva je rekla da će na sednici Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa u petak biti predstavljena studija opravdanosti sa generalnim projektom, kao i plan linija beogradskog metroa, koje je izradila francuska kompanija "Ežis".

Ona je dodala da je izgradnja beogradskog metroa važna za Beograd, ali i da je to projekat od nacionalnog značaja, zbog čega je za praćenje njegove realizacije formirana radna grupa vlade.

– Kroz ovaj projekat očekujemo da unapredimo saobraćaj u Beogradu, kao i da kompanije koje u njemu učestvuju, francuske i kineske, donesu u Srbiju moderne tehnologije, koje će zadovoljiti sve evropske standarde – rekla je Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter