Izvor:
13.06.2019 u 06:50
0

RADOJIČIĆ: Beograd glavni grad svetske dečje hirurgije!

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je sinoć u Starom dvoru veliki skup koji okuplja više od 650 stručnjaka dečje hirurgije iz celog sveta.

Kongres je veliki i divan trenutak za Beograd i Srbiju, skup koji Beograd u naredna tri dana čini glavnim gradom svetske dečje hirurgije – rekao je Radojičić i dodao da će na Kongresu svoja znanja i iskustva razmenjivati najveći svetski sturčnjaci iz 66 zemalja, a među kojima je i profesor iz čije knjige uče svi dečji hirurzi.

Skup je važan i za sve naše male pacijente, jer će hirurzi razmenjivati najnovije informacije, iskustva u lečenju, kazao je Radojičić koji je do preuzimanja funkcije gradonačelnika bio direktor dečije klinike Tiršova.

Gradonačelnik je ocenio da je skup važan i za srpsku medicinu, koja ima sve bolju poziciju u svetu.

Cilj nam je da razvijamo medicinski truizam, prošle godine smo imali 500 različitih skupova od kojih je veliki broj bio upravo medicinskih – kazao je on i podsetio da će naredni Kongres istog formata biti održan u Beču, a prethodni je bio u Parizu.

Izvor: Tanjug
Foto: beograd.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter