Izvor:
11.10.2016 u 16:38
0

PROBLEMI U PANČEVAČKOJ FABRICI: Radnici Utve u štrajku, u petak pred vladu

Radnici pančevačke avio-industrije „Utva” počeli su štrajk zbog neisplaćenih zarada za jul i avgust i neoverenih zdravstvenih knjižica, piše Dnevnik.

Po rečima predsednika Samostalnog sindikata „Utve” Slobodana Kostića, štrajk će biti u krugu fabrike, ali ukoliko rezultat izostane, radnici će u petak ići pred Vladu Srbije.

“’Utva’, koja zapošljava 240 radnika i gde je prosečna plata 33.000 dinara, danas je u teškoj situaciji jer ne samo da kasne plate i knjižice nisu overene, već je i malo ugovorenih poslova u ovoj godini”, kaže Kostić.

Odluka o štrajku doneta je nakon razgovora s rukovodstvom, kada je posalo jasno da ne postoje realne šanse da u dogovoreno vreme zarade budu isplaćene”, kazao je on.

Inače, “Utva” je u državnom vlasništvu i ima dugogodišnju saradnju s firmom „Jugoimport SDPR”, za koju je očekivala da će je i preuzeti.

B92
Foto: Arhiva Happy TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter