Izvor:
19.06.2019 u 18:34
0

PRAVNI FAKULTET: Promovisana knjiga Aleksandra Rakovića „Crnogorski separatizam“!

U organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakuteta Univerziteta u Beogradu promovisana je knjiga dr Aleksandra Rakovića "Crnogorski separatizam", a skup je blagoslovio i o trenutnoj situaciji u Crnoj Gori je govorio episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

On je još jednom potvrdio da je srpski narod u toj državi spreman na odbranu svojih hramova i manastira.

Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće Catena Mundi, pohvalio je knjigu kao izdavač i ukazao da se ona pojavila u pravo vreme, imajući u vidu trenutna dešavanja na prostoru Crne Gore.

Istoričar dr Čedomir Antić, vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, podsetio je na ranija naučna istraživanja i publikacije Aleksandra Rakovića, kao i njegovu prethodnu karijeru.

On je ukazao da konstrukt crnogorske nacije nema prošlost, jer su svi raniji Crnogorci istovremeno bili i Srbi.

Nekadašnji ministar vera u Saveznoj vladi SR Jugoslavije i Vladi Srbije dr Bogoljub Šijaković, redovni profesor Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta, govorio je o tome koliko je bolna trenutna situacija u Crnoj Gori, za čitav srpski narod bez obzira gde živeo.

Autor knjige dr Aleksandar Raković, viši naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije, rekao je da se knjiga „Crnogorski separatizam“ temelji na njegovom proučavanju materije koje traje u kontinuitetu duže od 20 godina.

Prisutne je pozdravio i Nemanja Vučković, predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta. On je podsetio na ranije aktivnosti SKPF-a u pogledu jačanja veza srpskih studenata iz regiona sa maticom, kroz iniciranje sednica Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije.

Takođe, ukazao je i na nedavni protest koji je SKPF organizovao ispred ambasade Crne Gore u Beogradu, kao znak podrške Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, liderima srpskih stranaka u Crnoj Gori, koji su osuđeni na zatvorske kazne u aferi poznatoj kao Državni udar, saopštio je Studentski klub Pravnog fakulteta.

Izvor: Tanjug
Foto: delfi.rs/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter