Izvor:
20.06.2019 u 09:33
0

MIROVIĆ: Puna solidarnost prema izbeglicama!

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je da je Svetski dan izbeglica, koji se danas obeležava širom sveta, prilika da još jednom izrazimo punu solidarnost sa svim ljudima koji su, uglavnom zbog ratnih sukoba, bili prisiljeni da napuste svoja ognjišta, ali i da ukažemo da njihov položaj i problemi nikada ne smeju da prestanu da budu predmet naše brige i praktičnog delovanja.

Mirović je, u tom kontekstu, podsetio da je tokom ratnih zbivanja na prostoru nekadašnje Jugoslavije, na teritoriji AP Vojvodine utočište našlo oko 260.000 naših ljudi, koji su, kako je ukazao, brutalno bili primoranih da napuste svoje domove.

– Većina njih je odlučila da se ovde trajno nastani, postavši, u međuvremenu, važan činilac razvoja naše pokrajine u svim oblastima društvenog života – kazao je Mirović, saopštila je Pokrajinska vlada.

On je ukazao na činjenicu da u Vojvodini danas živi i blizu 30.000 ljudi koji i dalje imaju status izbeglih ili interno raseljenih lica i da je obaveza svih da se i njima pomogne da trajno reše sve egzistencijalne probleme sa kojima se suočavaju.

Pokrajinska vlada će, istakao je Mirović, pre svega preko svog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, ali i svim drugim mehanizmima koji su joj na raspolaganju nastaviti da pruža podršku ovoj ugroženoj populaciji.

– To, konkretno, znači da ćemo nastaviti sa kupovinom kuća sa okućnicama i njihovom besplatnom dodelom izbeglim i interno raseljenim licima koja još nisu rešila svoje stambeno pitanje, kao i sa dodelom građevinskog materijala za poboljšavanje uslova stanovanja onih koji su to već uradili – rekao je Mirović.

On je naveo da to znači i nastavak finansijske podrške za pokretanje sopstvenog posla i za druge oblike ekonomskog osnaživanja, nastavak finansijske podrške najboljim srednjoškolcima i studentima iz redova izbegličke populacije i nastavak svih drugih programa usmerenih na poboljšanje i trajno rešavanje njenog položaja u našem društvu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter