DORĆOL PLATZ: Počinje prvi Festival detinjstva!

 

 Prvi Festival detinjstva, namenjen roditeljima, deci i svima onima koji brinu o zdravom i pravilnom razvoju dece, počinje danas u Dorćol platzu i tokom šest dana okupiće brojne stručnjake i roditelje, koji će svim posetiocima preneti svoja iskustva i znanja vezana za teme koje su važne da deca postanu srećni i uspešni ljudi.

Festival će svečano biti otvoren u 18 časova zajedničkim plesom roditelja i dece u organizaciji Jelene Vesković, a već od 17, pa sve do 21 čas deca će moći da provedu vreme u kreativnoj i intelektualnoj radionici “Brain O Brain”, koja će se u istom terminu održavati svakoga dana.

Programi na festivalu će od srede do nedelje trajati od 11 do 21 čas, a decu očekuju sportske i edukativne radionice. 

Svaki dan će započeti sportskim aktivnostima, pa će deca moći da se oprobaju u igranju tenisa, a biće organizovan i trening za mame i bebe sa savetima vezanim za ishranu pre i nakon porođaja. 

Dok se deca zabavljaju sa svojim vršnjacima, roditelji će imati priliku da čuju puno korisnih saveta stručnjaka, ali i iskustva drugih roditelja.

U sredu dok deca budu učila o pticama i kako ih hraniti, kako im pomoći i sačuvati ih, roditelji će moći da prisustvuju predavanjima stručnjaka o osetljivosti dece na gluten. 

Iskusne mame će pričati kako se nose sa izazovima i obavezama koje imaju u porodici sa puno dece, o iskustvima sa putovanja sa malom decom, kao i o predlozima gde decu odvesti na izlet i kako ih zainteresovati da vole i čuvaju prirodu.

U četvrtak će biti organizovana radionica robotike i mjuzikl za decu, a roditelji će za to vreme saznati o svim opasnostima i izazovima sa kojima se deca mogu sresti na društvenim mrežama i internetu i kako ih zaštititi. 

U petak će se deca baviti baštovanstvom, a za nagradu će moći da učestvuju u Radionici čokolade i čokoladnih pralina. 

Ovaj dan će biti posvećen i tatama, pa će Marko Obradović govoriti na koji način tate mogu da ostvare svoju vezu sa bebom. 

Takođe će biti organizovano i interesantno predavanje na temu kada je pravo vreme da dete odvedete kod logopeda i kako pravilno podsticati razvoj govora kod deteta.

Tokom vikenda, kada se i očekuje najviše posetilaca, za decu će biti organizovane pozorišne predstave, a za roditelje radionice na temu zdrave ishrane, kako igrom pomoći detetu da stekne dovoljno samopouzdanja, lekari će savetovati kako da roditelji reaguju kada se dete razboli.

Na Festivalu detinjstva biće organizovana i specijalna izložba o detinjstvu u 20. veku na kojoj će biti izloženo preko 900 eksponata igračaka i dečje opreme koja se koristila u poslednjih 30-tak godina 20. veka. 

Ovo će biti idealna prilika da se roditelji prisete omiljenih igračaka, kako su izgledale školske učionice pre i posle rata, koja se sportska i školska oprema nekada koristila, koje su se igre igrale kada nije bilo kompjutera i mobilnih telefona.

Ulaznice za festival se mogu kupiti na ulazu u Dorćol Platz po ceni od 200 dinara, a plaćaju ih samo odrasle osobe, tako da je ulaz za decu svih uzrasta besplatan. 

Ulaznica obuhvata prisustvo svim radionicama i programima koji se organizuju u okviru festival.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro