Izvor:
25.06.2019 u 10:09
0

SVAKA ČAST: Mladi srpski naučnici najbolji na svetu!

Naši mladi naučnici ostvarili su neverovatan uspeh na Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika (OKSEF 2019) koja je održana u Izmiru od 11. do 15. juna.

Na ovoj konferenciji učestvovalo je četvoro naših mladih naučnika, srednjoškolaca, sa svojim naučno-istraživačkim radovima, i ostvarili su stopostotni učinak osvojivši dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju.

Dimitrije Rajčić – zlatna medalja – matematika

Filip Koldžić – zlatna medalja – fizika

Valerija Rankić – srebrna medalja – informatika

Sara Milošević – bronzana medalja – inženjering

Ovaj uspeh ostvarili su polaznici Regionalnog centra za talente Beograd 2, a sredstva i kotizaciju za učešće na ovoj Internacionalnoj konferenciji obezbedila im je Fondacija 1% koja ima za cilj podršku mladim talentovanim ljudima u Srbiji da ostvare svoje talente, ideje i potencijale.

Ovo je drugi veliki uspeh polaznika Regionalnog centra za talente Beograd 2 u samo dva meseca, nakon što su osvojili 7 medalja na Internacionalnom takmičenju istraživačkih radova u Maleziji u aprilu.

Imali smo tu čast da ovi mladi ljudi sebe, našu zemlju i sve nas predstave na najbolji mogući način u svetu. Zahvalni smo im na tome i oni na najbolji način pokazuju kakvoj budućnosti treba da stremimo.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter